Як безпечно засмагати: рекомендації тернопільських медиків

Опубліковано:
10 Липня, 2024 о 23:13

Відпочинок влітку – це веселе часопроведення біля водойм чи у лісі. Чимало людей полюбляють у цей час засмагати. Однак, є ті, хто зловживають перебуванням під сонячним промінням і зазнають опіків. Найгірше, перегрівання може спричинити втрату свідомості, а ще сонячна радіація, яка потрапляє на шкіру недозовано і у певні години дня, може спричинити навіть онкологічні захворювання шкіри. Тому, лікарі Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб закликають усіх дотримуватися кількох порад:

«Обмежуйте час перебування на сонці. Ультрафіолетове випромінювання сонця найбільш інтенсивне з 11 години ранку до 16 години вечора. Під час засмагання одягайте головний убір. Капелюх має затіняти обличчя, вуха та потилицю. Уникайте солом’яних капелюшків з дірками, що пропускають сонячне світло. Захищайте очі й правильно підбирайте окуляри. Вони зменшують шкідливий вплив сонця на очі. Використовуйте сонцезахисний крем широкого спектру з SPF 30 або вище. Пийте більше рідини, щоб уникнути зневоднення організму. Під час загоряння не можна спати і не рекомендується читати. Коли ви засмагаєте, змінюйте положення тіла кожних 10 — 15 хвилин, та робіть це не довше, ніж 1 годину», – наголошують медики.

Також лікарі кажуть, що якщо після засмаги шкіра почервоніла, то треба змастити її спеціальним кремом або сметаною. Як тільки почервоніння зійде, можна знову засмагати.  Від прямих сонячних променів варто оберігати дітей до 3-річного віку. І варто наносити кожні 2 години на шкіру малюка сонцезахисний крем, навіть якщо дитина перебуває в тіні.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #засмага
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: