Яблучні троянди які печуть усі галицькі господині
Швидка та проста в приготуванні випічка, яка підніме ваш настрій у холодні осінні дні
- Опубліковано: Марія Дубас
- —
- 27 Жовтня, 2024 о 16:40
Смачні та ефектні троянди з листкового тіста та соковитих яблук – чудова ідея для осіннього чаювання чи святкового столу. Ця випічка готується досить просто і швидко, а результат вражає своїм зовнішнім виглядом та смаком.

Для цього рецепту вам знадобиться:
Для початку підготуйте яблука: видаліть серцевину, наріжте дуже тонкі скибки — не товстіше 3-х міліметрів. Збризніть їх лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
Розм’якшене вершкове масло варто змішати з цукром і корицею. Розкатайте листкове тісто в тонкий пласт. Змаститіть тісто сумішшю вершкового масла, цукру та кориці. Для більш насиченого смаку можете додати в начинку трохи родзинок, горіхів або цедри цитрусових.

На край тіста викладіть пластинки яблук. Акуратно згорніть тісто з яблуками в рулет – це будуть наші троянди.
Розкладіть заготовки у деко для випікання кексів, так вони краще триматимуть форму. Випікайте в розігрітій до 180-200°C духовці протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Готові троянди слід остудити і посипати цукровою пудрою.
Смачного!
17:08, 28 Листопада, 2025
12:44, 24 Листопада, 2025
23:46, 21 Листопада, 2025