Марія Дубас
Марія Дубас

Журналістка, редакторка стрічки новин

Яблучна шарлотка: класичний рецепт для вашого чаювання

Опубліковано:
5 Листопада, 2024 о 15:15
Шарлотка
Ілюстративне фото з мережі.

Яблучна шарлотка – це один із найулюбленіших і найпростіших десертів, який здатний підкорити серця як дітей, так і дорослих. Соковиті яблука, обгорнуті ніжним бісквітом, – це справжнє втілення домашнього тепла і комфорту.

Шарлотка
Ілюстративне фото з мережі.

Інгредієнти

  • 2-3 яблука
  • 200 г борошна
  • 200 г цукру
  • 4 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Ванільний цукор за смаком
  • Вершкове масло для змащування форми

Приготування

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо форму для випічки маслом.



Миємо яблука, очищаємо від шкірки та серцевини, нарізаємо на тонкі дольки.
У мисці збиваємо яйця з цукром до пишної білої маси. По черзі додаємо просіяне борошно з розпушувачем та ванільним цукром, акуратно перемішуючи тісто лопаткою. Для більш насиченого смаку можна додати в тісто трохи кориці або мускатного горіха.

Викладаємо яблука на дно форми, заливаємо тістом. Щоб шарлотка вийшла більш соковитою, можна полити яблука лимонним соком перед тим, як викладати їх у форму.

Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору.

Готову шарлотку остуджуємо і подаємо до столу зі сметаною, морозивом або просто посипаною цукровою пудрою. Шарлотку можна прикрасити свіжими ягодами або листочками м’яти.

Смачного!

Штрудель з яблуками: класичний рецепт для вашого столу

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #випічка, #рецепт, #рецепти, #шарлотка
Коментарі





Інтерв'ю
Вогнеметник Михайло
13:20, 14 Грудня, 2024

“Нам поставили завдання, ми його виконували”: інтерв’ю з вогнеметником з Тернопільщини

ТОП новини тернопільщини: