Штрудель з яблуками – це ароматна та соковита випічка, яка стане чудовим доповненням до будь-якого чаювання або святкового столу. Тонке тісто, соковиті яблука, кориця та інші спеції створюють неповторний смак і аромат цього австрійського десерту.
Хоча приготування штруделя може здатися складним, насправді з ним впорається навіть новачок на кухні. Головне – дотримуватися кількох простих правил і мати трохи терпіння.
Перегляньте також:
- Обід без клопоту всього за півгодини: пухкі ліниві вареники з сиром і картоплею
- Куряча тушонка з чотирьох інгредієнтів, яка не залишить вас голодними підчас відключень світла
Інгредієнти
Для тіста
250 г борошна
1 яйце
100 мл теплої води
2 столові ложки оливкової олії
Сіль за смаком
Для начинки
1 кг яблук (солодких сортів)
100 г родзинок
50 г вершкового масла
50 г цукру
1 чайна ложка кориці
Цукор для посипання
Приготування
Просійте борошно в миску, додайте яйце, воду, олію та сіль. Замісіть гладке еластичне тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште відпочивати на 30 хвилин.Щоб тісто було більш ніжним, можна додати в нього трохи олії.
Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте тонкими часточками. Родзинки залийте теплою водою на 10 хвилин, потім відкиньте на сито. Замість родзинок можна додати інші сухофрукти або горіхи. Розтопіть вершкове масло в сковороді, додайте яблука, цукор і корицю. Тушкуйте на середньому вогні до м’якості яблук.
Розкачайте тісто в тонкий прямокутник на злегка підпиленому борошном столі. Викладіть начинку на тісто, залишаючи по краях невеликі смужки.
Згорніть тісто з начинкою в щільний рулет, защипніть краї. Викладіть штрудель на деко і змастіть зверху збитим яйцем. Для більш хрусткої скоринки можна посипати штрудель перед випіканням панірувальними сухарями. Зробіть кілька надрізів зверху для виходу пари.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте штрудель протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору. Готовий штрудель посипте цукровою пудрою.
Смачного!