«Я закохана в місто з дивовижною назвою – Бережани, і воно відповідає взаємністю!», – Олена Різник

Опубліковано:
6 Лютого, 2015 о 11:53

5 лютого 2015 р. у виставковому залі Бережанського краєзнавчого музею відбулася презентація книги Олени Різник “Легенди Бережан “. Захід відбувся в рамках діяльності дитячого фестивалю-конкурсу «Казка мого життя» та урочистого закриття виставки «Мій світ – мереживо казок. Казка друга – Переберія» (новорічно-різдвяні костюми з приватної колекції Олени Різник).




«Я закохана в місто з дивовижною назвою – Бережани, в його старовинні вулиці, годинник на ратуші, чудернацькі грифони на фасаді будинку банку, вишукані балкони з гербами колишніх господарів та святкову музику церковних дзвонів. В сонце, яке, щодня прокидаючись, золотить бані церков. В чудові легенди, що ожили на берегах Золотої Липи. В мури, ці зруйновані, але такі милі і дорогі серцю мури старого замку. Я закохана! Закохайтесь і ви в моє місто, і воно відповість вам взаємністю!», – так зазначила у присвяті автор Олена  Різник.

 

У презентації взяли участь і виступили:

  • член Національної спілки письменників України, заслужений діяч мистецтв України, редактор Богдан Мельничук (автор передмови);

  • заслужений художник України Євген Удін, який ілюстрував видання;

  • вихованка естрадної студії «Крок» Людмила Кадиляк (виконала пісню «Бережани»);

  • викладачі Бережанської школи мистецтв імені М.Бездільного Ірина Драбик і Мар’яна Кіндрат, які виконати твори бережанця Івана Миськіва;

  • учасники поетично-фольклорного театру «Взори» Тарас Андріїв та Інесса Хоптяк інсценізували твір «Доля» Богдана Лепкого;

  • Хорова капела «Боян» виконала три колядки.

 

Різник 3Різник книга

 

Автора привітали: директор музею книги Лілія Зінчук, вчений секретар ДІАЗу в м. Бережани Надія Волинець, уродженці села Саранчуки Григорій Підгайний, Олександра Головко, депутат обласної ради Володимир Петровський, бережанець Ярослав-Ігор Кутний та секретар міської ради Петро Гончар. Відбулась автограф-сесія автора.

 

Книга стане чудовим подарунком на згадку про Бережани. Вона призначена для широкого кола читачів. У виданні – вісім легенд: «Легенда про вічне кохання», «Легенда про скрипку, що співала без слів», «Легенда про млинове колесо», «Чара і Барон», «Казка травневої ночі», «Семисил», «Свято вітрів», «Волох».

 

Згодом видання продаватимуть у Бережанському краєзнавчому музеї, в інформаційному центрі «Береж Інфо», в крамниці «Книга», в книгарні «Не Формат».

 

Микола Проців

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: