“Вилікували” і повезли на полігон: ТЦК на Тернопільщині утримує чоловіка після невдалого проходження ВЛК?

Опубліковано:
10 Червня, 2024 о 09:12
“Вилікували” і повезли на полігон: ТЦК на Тернопільщині утримує чоловіка після невдалого проходження ВЛК?
ТЦК. Фото з мережі інтернет.

Про те, що непридатного до служби Валерія Талабана вже добу утримує Гусятинський ТЦК, повідомила його донька Ліка Талабан.

Дівчина розповіла, що батько має косоокість, ледь пересувається через численні травми хребта та ребер, переніс інсульт, а також має алкогольну залежність.



У ТЦК на будь-які звернення повідомили, що чоловіка в них уже немає – його повезли на полігон. Родина вже написала скарги в усі відповідні органи. Однак поки що реакції не було.

Детальніше по ситуації розповіла Ліка Талабан:
– Мій батько 8 червня був затриманий працівниками ТЦК на Тернопільщині. Для розуміння: мій батько косоокий, ледве пересувається через численні травми хребта та ребер, алкоголік (пʼє щодня та у великих кількостях) та нещодавно переніс інсульт. Він вже на перший погляд точно не виглядає, як здорова людина, яка нестиме користь на фронті.
За словами людей, які всіма можливими способами передають нам інформацію про тата (адже телефону у нього при собі не було, а повезли його чомусь у Гусятинський ТЦК, а потім у Чортківський РТЦК), було прийнято рішення відправити його на ВЛК у Тернопіль. Там лікарі практично одразу заявили, щоб забирали його звідти і не витрачали їх час, визнали його непридатним (що вже не вперше, але про це розповім згодом) І знаєте що? Його буквально привезли назад… до ТЦК!!! І утримують його там. Де вже магічним чином всі довідки «підписалися», тож тата чудесним чином «вилікували» і визнали цілком придатним.

Коли почалась війна, батько сам двічі йшов до ТЦК, бо хотів воювати. Там же йому відмовили двічі, бо «толку з алкоголіка на фронті нема». Взимку тато чудом пережив інсульт, здоров’я стало ще гіршим. Два місяці тому він сам натрапив на ТЦК неподалік дому і сам же погодився на перевірку, він ніколи не ховався і не тікав. Там його знову визнали непридатним і відпустили додому.

Що б він там не казав і яке б в нього не було бажання, але забирати його отаким на війну це дурниця. Щоб що? На забій? На мʼясорубку? Він не здатен по стану здоров’я ні стріляти, ні окопи рити чи картоплю чистити. Як це працює? Ви спочатку дотримуєтесь закону і відмовляєте в мобілізації дійсно непридатній людині, ведете себе порядно, а потім, коли половина чоловіків втекла за кордон, інша накупляла довідок чи ховається вдома, то вам різко знадобилися алкаші після інсульту з купою болячок, які і в цивільному житті не можуть дати собі ради???

Я не соромлюся писати про залежність тата, так склалося життя. Я розумію важливість мобілізації та необхідність заміни військових. Але я проти віддавати рідну людину на забій, яка реально не придатна. Яку користь він принесе там? Який б він не був, але він все ж мій батько, якого я все одно люблю. Він жива людина.

Чому він просився раніше воювати? Бо він патріот і реально хотів боронити країну, та і зрештою в нього азартний характер і він живе за принципом «будь шо буде». Втім вся наша родина категорично проти, бо це буде справжнє самогубство для нього, він не проживе й більше тижня там. І я категорично проти, бо війна має бути стратегічно грамотна, зі збереженням життів і ресурсів, а не посилати на забій хворих, залежних, калік.

Затримання та утримання людини ТЦК незаконне! Людина має низку проблем зі здоровʼям, які чітко не підлягають мобілізації. Наразі ситуація досі залишається невирішеною. Ми хотіли передати тату елементарні речі: мобільний телефон, одяг, гроші. Нам не дають з ним побачитись чи звʼязатись, а за останньою інформацією, нам сказали, що його вже й там немає. За їх словами його повезли вже на рівненський полігон. Ось так Гусятинсткий ТЦК СП та Тернопільський обласний ТЦК СП за добу лікує людей та відправляє на війну.

Скрін Ліка Талабан
Скрін Ліка Талабан

Скарги в усі відповідні органи ми написали. Реакції наразі не було. Звʼязку з батьком немає майже добу.

Донька та батько. Фото Ліка Талабан

Тернопільський обласний ТЦК СП коментує:

“У мережі інтернет поширюється інформація, щодо примусової мобілізації гр.Талабана Валерія Анатолійовича.
З цього приводу повідомляємо, що гр. Талабан В.А. був призваний на службу в ЗСУ за мобілізацією згідно чинного законодавства, в добровільному порядку пройшов ВЛК, скарг та претензій не має, про що підтвердив особисто і письмово під час перевірки представниками Військової служби правопорядку.
Талабан В.А. має свідому активну громадську позицію, патріотично налаштований щодо участі чоловіків у протистоянні російській агресії та службі в ЗСУ і самостійно та добровільно зробив свій вибір.
Ми допускаємо розбіжності в поглядах на службу в ЗСУ у Талабана В.А. та його доньки, скаргу якої він просив не розглядати так як вона безпідставна та не відповідає реальній ситуації”, – йдеться у повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Перший Онлайн
Теги: #конфлікт, #мобілізація, #ТЦК
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”
21:19, 18 Червня, 2024

Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: