Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

Громадський діяч, Президент військово-цивільної спілки "Бойове Братерство України"

Вибори в США: Як знайти мотивацію для підтримки України?

Опубліковано:
27 Жовтня, 2024 о 10:14

У світі, окрім найболючішої російської агресії, найбільша увага прикута до виборів у США. Думки українців розходяться: хтось підтримує Трампа, хтось — Гарріс, сподіваючись, що той чи інший кандидат попри різноманітну передвиборчу риторику стане на бік України і допоможе здобути перемогу.

Насправді, важливо усвідомлювати, що будь-який кандидат у президенти США зараз найбільше відповідальний перед своїм виборчим колом, а після голосування — перед своєю нацією. Його першочерговий обов’язок — звітувати перед платниками податків США. На міжнародній арені він прийматиме рішення, виходячи з того, що вигідно для США та його політичної партії. І це нормально. Неправильно казати, що Трамп чи Гарріс — це наше «все». Ми — українці, і ця війна — найбільша трагедія саме для нашої нації. Я завжди пояснював, зокрема і своєму сину, і у родині: якщо прагнеш, щоб хтось зробив щось у твоїх інтересах, знайди його мотивацію. Так само і зараз ми маємо знайти мотивацію для того, щоб Гарріс чи Трамп допомагали Україні.



Дослідження показують, що є загроза приходу Трампа до влади. Чому це не найкращий вибір для України?

Трамп відкрито симпатизує моделі управління Путіна. Йому подобається ідея бути диктатором, як Путін, але в Америці — найбільшій економіці та військовій потузі світу. Ця модель управління для нього важлива. Тому Україні, ймовірно, буде складно знайти мотивацію для того, щоб Трамп надавав значну допомогу. Незважаючи на те, що він представляє республіканців, чия політика зазвичай базується на традиційних цінностях, він, навпаки, руйнує ці цінності. Це не консерватизм, а “трампізм”. Для нього найголовніші цінності — це гроші, сліпа вірність оточенням та диктаторський стиль управління, який він бачить у Путіна. Тому для визначення мотивації, яка змусила б Трампа суттєво допомагати Україні, залишилося небагато часу.

Щодо іншого кандидата в президенти США — Гарріс. Не варто її обожнювати чи захоплюватися нею. Вона є продуктом соціалізму з ліберальним обличчям і знеособленого глобалізму, який сповідують демократи. Але для нас важливо, що її погляди і політика є запереченням диктатур і тоталітаризму у світі. І саме в цьому ми можемо знайти мотивацію для її підтримки України.

Демократи акцентують увагу на кількох ключових принципах:

  1. Поширення демократії у світі.
  2. Боротьба з диктаторськими режимами.
  3. Рівність усіх людей незалежно від життєвих особливостей і реалій.

Це ті аспекти, на яких ми можемо будувати нашу співпрацю і компроміси з Гарріс та її командою. Звісно, очікувати надзвичайної підтримки, яка забезпечить Україні абсолютну перевагу над Росією, не варто. Але припинення допомоги — малоймовірне. Тому не варто сподіватися лише на наших західних партнерів. Ми маємо зміцнювати національну демократію всередині країни, утверджувати силу права та нищити корупцію влади, підтримувати ЗСУ матеріально та духом своєї стійкості. Коли Україна буде сильною, некорумпованою і демократичною, навіть Трамп з його диктаторськими амбіціями буде змушений допомагати нам, бо США — це не лише президент, а й інші інститути, від Конгресу до важливої громадської думки. Якраз вона — за Україну від початку агресії.

Будьмо собою — українцями по духу. Сильна Україна — це найкраща мотивація для США підтримувати нас, незалежно від того, хто стане президентом. Перемога сильної України — це сильний ресурс і партнер для формування впливів у світі.

Переможемо!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Соціальна мережа
Теги: #вибоьри, #Гарріс, #США, #Трамп
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: