Влітку може бути гірше, – Кудрицький про подальші відключення електропостачання

Опубліковано:
23 Травня, 2024

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький зазначив, що потепління, безумовно, покращить ситуацію зі споживанням, однак, генерація електроенергії зокрема зменшиться через планові роботи на АЕС. Населення вкотре наполегливо закликали не створювати навантаження на енергосистему.

Влітку, з урахуванням планових ремонтів на об’єктах генерації та використання населенням кондиціонерів, дефіцит в енергосистемі знову може стати критичним.



Я хотів би сказати, що це найгірша ситуація з можливих, але це було би неправдою. Насправді, під час літньої спеки, споживання може бути суттєво вищим. Також влітку спостерігатиметься мінімум потужностей, які несуть атомні станції, — це повязано з плановими і невідворотними ремонтами на АЕС, яких технологічно неможливо уникнути, – мовив Кудрицький.

Окрім того, влітку передбачається зменшення водних ресурсів, що використовуються українськими ГЕС. Тож, голова “Укренерго” пояснив, що загалом влітку є кілька факторів, які можуть спричинити навіть більший дефіцит у системі.

Ще один з факторів Кудрицький назвав російські масовані обстріли, які взагалі складно спрогнозувати, і що становить найбільший ризик для балансу української енергосистеми.

Наразі усі доступні варіанти вже задіяно, тож залишається вкотре закликати всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію.

Не вмикати потужні електроприлади одночасно вранці та ввечері, зменшити використання обігрівачів та кондиціонерів, відмовитися від використання пральних машин та бойлерів у години максимального споживання, – додав Кудрицький.

Зауважимо, радник прем’єр-міністра України та член наглядової ради НЕК “Укренерго” Юрій Бойко висловив припущення, що обмеження енергопостачання у вигляді відключення споживачів, які розпочалися з 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку ж дефіцит електроенергії залишатиметься навіть за високих температур.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Букви
Теги: #відключення, #електропостачання, #елктрика
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Василь Тракало
09:43, 6 Червня, 2024

До професійного свята. Інтерв’ю з головою Тернопільської обласної організації НСЖУ Василем Тракалом

Блоги

ТОП новини тернопільщини: