Військового з Бучача знайшли під час пошуково-ексгумаційних робіт на Львівщині (Фото)

Опубліковано:
29 Жовтня, 2015 о 12:23

«Кожен повинен знати, де спочили його рідні!» – гасло Львівського товариства пошуку жертв війни «Пам’ять». Товариство щороку отримує дозвіл на пошуково-ексгумаційні роботи на місці боїв Першої та Другої світових воєн. Впродовж останніх двох років було знайдено у санітарних захороненнях близько ста останків, більшість яких, на жаль, не мали військових ідентифікаторів. Серед них  двадцять людей, прізвища яких можна було прочитати на металевих жетонах. Любомир Горбач, голова товариства «Пам’ять», наголосив, що один з військових, знайдених у Золочівському  районі, носив прізвище Томчишин М. (можливо Микита, Микола, Михайло), з іншого боку жетону вказано місце, звідки походив чоловік – м. Бучач.

 



Товариство «Пам’ять» першими на Західній Україні зайнялось військово-історичною реконструкцією та  зробило доброю традицією відтворення боїв, в яких воювали українські повстанці. Окрім того, щороку створює фільми та кліпи, з метою заповнити білі плями нашої історії. За 10 років товариство створило 7 фільмів, серед них «Історія однієї криївки», «Служба безпеки ОУН», «Зачинені двері», «Бій за гору Маківка», «Бандерівці». Усі фільми товариство готово надати для безкоштовного перегляду у м. Тернополі. Контакти для тих, хто зацікавився тут: http://www.memoria.com.ua  

 

 

Відеокліп “Машинґвери” про боротьбу Української Повстанської Армії, створений на однойменну пісню Андрія Менцака  

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: