Військові професії для мужніх людей: у ТЗОШ №4 декада національно-патріотичного виховання (Фото)

Опубліковано:
16 Жовтня, 2016 о 18:14

У 2016 році 14 жовтня в Україні вдруге відзначали День захисника України. У Тернопільській загальноосвітній школі №4 до Дня українського козацтва, Дня створення УПА, до свята Покрови Пресвятої Богородиці з 11 по 21 жовтня триває декада національно-патріотичного виховання. 13 жовтня у школі відбувся урок мужності,  присвячений Дню захисника України.  У кожному класі з 1 по 11 були шановані гості. Класні керівники запрошували учасників АТО, волонтерів, діти підготували презентації, виступи, флеш моби.

 



За словами заступника директора з виховної роботи Петкової Оксани Степанівни,історія Дня захисника України тотожна історії української боротьби за незалежність. «Ми не лише говоримо про сучасність, а ми проводимо паралелі з тим, як було 300 років назад під час національно-визвольної війни Богдана Хмельницького, ми говоримо і про Запорізьку Січ, і про Першу Світову війну, акцент робимо на історії боротьби Української повстанської армії під час Другої Світової війни. Українська добровольча армія, яка створена зовсім недавно у 2016 році, дякуючи Богу, є ефективною, напевно, і тому, що побудована за прикладом військовій організації УПА. У 10-11 класах в нас з гостей були якраз бійці добровольчої армії, добровольчого батальйону, є представник громадської організації Катерина Бойко.» 

 

У актовій залі на старшокласників чекала  цікава розмова з військовими і волонтерами. Радує, що професії військовий повертається статус професії мужніх людей, які готові стати на захист своєї батьківщини в будь який момент. Катерина Бойко голова ГО “Об’єднання бойових побратимів” та її добрий друг Віталій з позивним Ді-джей своїх синів бачать курсантами військових ліцеїв. Їх діти прийняли таке рішення, тому що мають перед очима приклад батьків. Бійці УДА Віталій Ді-джей та Ігор з позивним Поляк розповіли школярам, яка вона ця війна від перших осіб. І ще раз наголосили, що хоча зараз передова знаходиться від нас  на відстані 1200 км,  це не дає нам право забувати, що якщо люди стануть байдужими до своєї країни, війна прийде просто під їх поріг. Для того, щоби військові, які їдуть у зону АТО мали перший досвід поводження у зоні бойових дій такі люди, як волонтер Михайло, проводять військові вишколи. Хлопці мали можливість вдягнути на себе майже весь військовий виряд і потримати у руках зброю. Так колись вперше тримала зброю і пані Катерина. У 2014 році ця тендітна багатодітна мама пройшла військовий вишкіл і вперше поїхала на Схід, щоби на власні очі побачити, що там робиться. З тієї пори пані Катерина підтримує військових, опікується ними, як волонтер і як друг. 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: