Винні у пожежі в історичній частині міста сядуть на 8 років (Фото)

Опубліковано:
8 Серпня, 2015 о 13:02
В історичній частині Тернополя, на вулиці Сагайдачного недавно вночі спалахнула пожежа. Вогонь охопив верхні поверхи будинку, а потім перекинуся на дах.

 

Збитки внаслідок пожежі підраховує спеціальна комісії. Однак підприємці заявляють, що пошкоджено майже  все майно, яке перебувало у приміщеннях на момент пожежі. Не зважаючи на аварійний стан будівлі власникам торгових точок все ж дозволили на пів години зайти у будівлі та винести те що вдасться. З оберемками речей люди довго стояли біля обгорівшого вщент торгового центру та у паніці не знали, що мають робити.



 

«Про пожежу я дізналась зранку увімкнувши канал місцевих новин. Досі не можу прийти до  тями. Адже не зважаючи, що пожежа не сильно зачепила наше приміщення на другому поверсі – все залито водою, весь одяг просякнутий димом. Не думаю що цей товар вдасться реалізувати», – розповідають пані Тетяна.

 

Власники приміщень у торговому центрі в один голос звинувачують у загоранні піцерію Scorini. Мовляв ті готують піцу на відкритому вогні. Проблеми з димоходом у закладі харчування виникли ще в обід, а вже об 23:00 все переросло у пожежу.

 

Натомість власники піцерії кажуть , що пожежа виникла не у них, а пожежна сигналізації спрацювала після приїзду вогнеборців.

 

«У нас навіть не пошкоджене приміщення, а лише чути запах диму. Але якби пожежа розпочалась в нас, то наслідки були б масштабнішими. Та звісно що все стани очевидним після результатів експертизи», – розповідає директор пі церії Назар Крекотень.

 

Додамо, що за фактом надзвичайної події порушено кримінальне провадження за частиною другою статті 270 ККУ  –  порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки. Карається таке порушення позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

 

На даний час призначено ряд судово-криміналістичних експертиз.

 

P1260428

 

P1260432

 

P1260430

 

P1260427

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: