Останнім часом Карпати усе більше приваблюють туристів. Після окупації Криму, українці частіше почали їздити в українські гори і кажуть, що відпочинок там набагато цікавіший, аніж просто лежати на піску та засмагати на березі моря. Карпати, наголошують відпочиваючі, – це і надзвичайно чисте повітря, і чудові гірські ріки, і цілющі мінеральні води, і походи на вершини ріг, і можливість зібрати корисні гриби, ягоди та трави, що будуть у нагоді протягом року. А ще, – це нагода зануритися у колоритний світ гуцулів, спробувати їх оригінальні страви, послухати мелодії трембіт і просто ще раз закохатися в красу української землі.

 



Продавець ринку у місті Яремче пан Іван розповідає, що останнім часом туристів побільшало, торг іде і доходи є хороші. Каже, до Карпат часто приїжджали іноземці, а тепер усе більше українців із далеких областей їдуть у гори, адже це і незабутній відпочинок, і, відносно, не дороге задоволення.

 

Пані Лариса до Карпат приїхала із Києва. Зупинилася у Поляниці. Жінка у цих горах вперше. Розповідає, що раніше їздила відпочивати до Криму, а ще до Болгарії, була у Єгипті, але, оскільки Крим тепер для українців фактично закритий, а відпочинок за кордоном із ростом валют дуже дорого обходиться – то вирішила відвідати якусь мальовничу місцину своєї країни, де до того не була. Приїхавши до Карпат, пані Лариса не пожаліла про свій вибір. До того ж, наголошує жінка, у неї проблеми із дихальними шляхами, а вдихнути кришталеве карпатське повітря – для неї просто безцінний порятунок. Крім того, як і на морі, у Карпатах є де позасмагати, покупатися, але такої краси, зауважує пані Лариса, мабуть не побачиш на Україні більше ніде. Жінка каже, що тепер щороку приїжджатиме в українські гори, бо відпочинок там нічим не поступається відомим курортам в екзотичних країнах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: