Відбулися ІІ “Бандерівські читання” (ФОТО)

Опубліковано:
5 Лютого, 2015

2 лютого у Києві відбулася націоналістична конференція – ІІ Бандерівські читання. Тема цьогорічної конференції – «Якою має бути Українська Самостійна Соборна Держава у ХХІ ст. і питання Москви». Захід відбувся з нагоди річниці створення ОУН в Києві у приміщенні Науково-дослідного інституту українознавства (вул. Ісаакяна, 18).

 

Захід відкривали  кандидат історичних наук, директор Науково-дослідного інституту українознавства Богдан Галайко та ініціатор конференції Юрій Сиротюк.

 

Також із вітальним словом виступили представник ОУН (р), історик, публіцист, видавець Віктор Рог, Голова ОУН Богдан Червак, лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок.

 

Серед доповідачів були політик Андрій Іллєнко, представники Науково-ідеологічного центру ім. Дмитра Донцова проф. Петро Іванишин, Олег Баган, Ігор Загребельний, тележурналіст та історик Ростислав Мартинюк, доцент кафедри міжнародного права і спеціальних правових наук Національного університету “Києво-Могилянська академія”, кандидат юридичних наук Леонтій Шипілов та ін.

 

Більшість доповідей були більш, ніж актуальними. Доповідачі чітко говорили, що національна революція не відбулася, а наслідками Майдану скористалися ліберали-олігархи.

 

Андрій Іллєнко зауважив, що, попри популяризацію в Україні націоналізму, продовжує панувати демоліберальна матриця політичного мислення. Навіть націоналісти мусять частково вдаватися до самоцензури, аби не бути маргіналізованими.

 

Професор Іванишин у своєму виступі порівняв націоналізм як оптимальну для державного розвитку України ідеологію з іншими типами політичного світогляду.

Олег Баган розповів про актуальність геополітичних ідей українського націоналістичного руху міжвоєнного часу і екстраполював ці ідеї на тло сьогодення.

 

Ігор Загребельний, розмірковуючи про перспективи української революції, зробив припущення щодо імовірності міжнародної ізоляції України у разі приходу до влади націоналістів, адже сильна Україна невигідна не лише Москві, але й Заходу. Ця імовірність несе чимало ризиків, та водночас вона дарує націоналістам свободу дій, можливість провести радикальні зміни в ім’я добра української нації.

Леонтій Шипілов вніс пропозиції щодо імплементації національної ідеї на конституційному рівні.

 

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бандера, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #читання
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: