Від повістки до позову. Тернопільські військові захищатимуть свою гідність (Відео)

Опубліковано:
15 Серпня, 2015 о 11:48

Поки соцмережі і центральні телеканали гудуть про те, що Руслан Бенько судитиметься з облвійськкоматом за вручення повістки і оприлюднення свого імені в списку ухилянтів, щодо нього відкрили кримінальне провадження.

 



Більше того, у військовому комісаріаті вважають образою честі і гідності офіцера обзивання Беньком співробітника відомства «оленьом».

 

Нагадаємо, свободівець, який стверджує, що 4 місяці служить у батальйоні «Січ», привселюдно обізвав офіцера, який хотів вручити йому повістку, та порекомендував йому застрілитися.

 

Це відео тернопільської журналістки Тетяни Колеснік демонструє красномовство Руслана Бенька:

 

У облвійськкоматі вимагають як мінімум публічного вибачення від Бенька за неввічливі епітети.

 

Володимир Катинський пояснює внесення Руслана Бенька у список ухилянтів тим, що раніше депутат облради написав письмову відмову від відправки у зону АТО.

 

–     В лютому цього року пану Бенько була вручена повістка вже на відправку в ЗСУ. От документ, де написано його руками, що  він відмовляється відбувати на службу. Відповідно  військовим комісаром було підписано документи про притягнення до кримінальної відповідальності людини за ст. 336. А тепер аж через пів року ми чуємо що пан Бенько 4 місяці служить у зоні АТО, – коментує військовий комісар області Володимир Катинський.

 

Згідно ЗУ «Про мобілізацію» призваний мав би протягом 7 днів повідомити військовий комісаріат про місце свого перебування, говорить Володимир Катинський. Якщо ж депутат ходить на сесію, роздає інтерв’ю, і ніяк не відзначився у військоматі, то, додає Катинський, що ж в нього за служба така? Також у облвійськкоматі здивовані, як Бенько міг призватись через Новомосковський військовий комісаріат, хоча був на обліку у Гусятинському.

 

Сам же Руслан Бенько коментує такий заплутаний шлях на передову тим, що після проходження медкомісії до нього довго не приходила повістка. За словами депутата облради, вирішив після Великодня їхати добровольцем у “Січ”, де і зараз служить. Призваний був Новомосквським окружним міським військовим комісаріатом Дніпропетровської області. Підтверджуючі документи про те, що служить, надіслав на місце своєї роботи, тобто у Гусятинську районну раду. Копію цих документів, переконує Бенько, було вручено Гусятнському районному військовому комісару особисто головою районної ради. Відвідини сесії пояснює тим, що з 13 серпня знаходиться у відпустці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: