На цьогорічних виборах до місцевих рад на Тернопільщині виборців неприємно здивувало те, що не було графи «не підтримую жодного з кандидатів». Люди кажуть, що завжди їм давали право вибору, а цього разу примусили вибирати когось із…, навіть якщо жодна з кандидатур, на думку громадян, не гідна бути міським головою чи то депутатом.

 



Тернополянка Лариса Бойчук розповідає: «Кого обрати міським головою та депутатом міської ради –  я знала, є люди, які мені імпонують і заслуговують бути на цих посадах. А от кого «просунути» до обласної ради – в мене постало серйозне питання. Переглянувши список кандидатів, зрозуміла, що нікому не хочу віддавати свій голос, шукала графу «не підтримую одного з кандидатів» і не знайшла її. Чому так має бути, хто таке нововведення придумав? Вважаю, що таким чином ущемляють волю виборця і вимушують голосувати за людину, якій виборець не довіряє. Звертаюся до усіх, хто може вплинути на цю ситуацію, будь ласка, зробіть так, щоб на наступних виборах можна було поставити галочку «проти всіх», на випадок, якщо у громадян буде бажання не підтримувати нікого з кандидатів».

 

Саме через те, що люди не знайшли графи «проти всіх», чимало бюлетенів зіпсували: виборці самостійно дописували цей рядок, або малювали та писали різні слова, навіть нецензурні, щоб висловити своє ставлення до усіх кандидатів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: