Ветеран з Тернопільщини, який втратив на війні обидві руки, повернувся на роботу

Опубліковано:
24 Травня, 2024 о 09:13
Юрій Трохименко
Юрій Трохименко, який втратив на війні обидві руки, повернувся на роботу. Суспільне Тернопіль.

Юрій Трохименко з позивним “Жмеринка” — ветеран російсько-української війни. В одному з боїв його поранило осколками міни в руки та обличчя. Він пройшов через ампутацію обох рук, протезування в США і реабілітацію. Зараз Юрій повернувся на свою цивільну роботу. Він — технік енергомереж в Збаражі на Тернопільщині.



“Я був інженер з ремонту. А зараз — технік. Мені ця робота подобається. Я працюю зі схемами, роблю зміни в схеми. Дивлюся, моніторю, яка робота є. Або інженер з роботи каже, які роботи були зроблені. Я вношу схеми у графічному редакторі і описую ці схеми”, — розповів ветеран Суспільному.

Із протезами Юрій може користуватися телефоном і працювати на клавіатурі.

“Оскільки в мене дуже висока ампутація, в мене дуже атрофовані м’язи. Ну, тобто не атрофовані, їх просто немає. В мене, виходить, трицепса задня частина натискає на датчик. Напружив — гак розтиснувся. І розслабився — він зтиснувся. Якщо щось роблю, то вже тримаю концентрацію, бо навіть говоріння зайвий раз може збити. І дещо втрачаєш”.

Замість комп’ютерної миші Юрій використовує пристрій під назвою трекбол. Біомеханічні протези йому встановили у Філадельфії, США. Чоловік каже, вони коштували 75 тисяч доларів. Гроші на них зібрали колеги, знайомі і волонтери.

“Приїхав в Україну, займався з ерготерапевтами — хліб різати, брати пляшку, відкривати, наливати з пляшки воду в чайник, з чайника в чашку. Вдома, коли приїхав, то навчився блокувати, бо тут є механізм блокування. Гак під навантаженням — він, виходить, не відкривається. І це перша була умова, щоб різати хліб. Через те, що як ти тягнеш назад, натискається сенсор і гак розтискається. Це була перша умова, щоб різати хліб — навчитися блокувати гак”.

Юрій Трохименко, який втратив на війні обидві руки, повернувся на роботу. Суспільне Тернопіль.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ветеран, #війна, #Юрій Трохименко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Василь Тракало
09:43, 6 Червня, 2024

До професійного свята. Інтерв’ю з головою Тернопільської обласної організації НСЖУ Василем Тракалом

Блоги

ТОП новини тернопільщини: