Верховна рада дасть релігійним організаціям 9 місяців на розрив зв’язків з російською церквою

Опубліковано:
18 Серпня, 2024 о 20:00
законопроект про заборону УПЦ (МП)
Ілюстративне фото з мережі.

Верховна Рада України найближчим часом планує розглянути законопроект про заборону Української православної церкви (Московського патріархату). Про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук в інтерв’ю каналу “Ми – Україна”. Законопроект, за словами спікера, має на меті відокремити російський вплив від релігійних організацій в Україні. Про це пише УНН.

Завершення підготовки законопроекту

Руслан Стефанчук розповів про інтенсивну роботу над документом:



“Буквально вчора близько другої ночі ми завершили всі консультації і сьогодні вранці комітет розглянув їх і прийняв уточнену редакцію”.

Спікер наголосив на важливості ретельної підготовки законопроекту, зазначивши, що “найгірше в питанні, на яке чекає суспільство, це нашвидкуруч ухвалити недосконалий закон, який не буде працювати”.

Над документом працювала група фахівців, до якої входили юридичні служби, народні депутати та представники профільного комітету. Стефанчук підкреслив, що внесені поправки покращили якість законопроекту, що може забезпечити йому ширшу підтримку в парламенті.

Мета законопроекту

Головною метою законопроекту, за словами Стефанчука, є “відскоблити Росію від будь-яких церков чи релігійних організацій, які існують в Україні”.

Це свідчить про намір законодавців обмежити вплив Російської Федерації на релігійне життя в Україні, особливо через структури, пов’язані з Московським патріархатом.

Контекст релігійної ситуації в Україні

Паралельно з роботою над законопроектом відбуваються й інші важливі події в релігійній сфері. 16 серпня 2024 року члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським. На зустрічі обговорювалися питання захисту свободи віросповідання та духовної незалежності України, захисту конституційного ладу і громадської безпеки, а також прав людини та основних свобод у контексті зловживань з боку країни-агресора.

Ця зустріч підкреслює важливість релігійного питання для української влади та суспільства, особливо в умовах триваючої агресії з боку Росії. Законопроект про заборону УПЦ (МП) є частиною ширшої стратегії захисту національних інтересів України у релігійній сфері.

Очікування щодо розгляду законопроекту

Хоча конкретна дата розгляду законопроекту в сесійній залі Верховної Ради ще не оголошена, Руслан Стефанчук висловив впевненість, що це станеться найближчим часом. Враховуючи важливість питання та тривалу підготовку документа, можна очікувати активних дебатів та детального обговорення положень законопроекту під час його розгляду в парламенті.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук анонсував швидкий розгляд законопроекту про заборону УПЦ (МП), спрямованого на обмеження російського впливу в релігійній сфері України.

Раніше ми писали про те, що Зеленський пропонує законопроєкт про церкву для захисту від впливу Москви.

Зеленський пропонує законопроєкт про церкву для захисту від впливу Москви

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #верховна рада, #законопроект, #релігійна політика, #Руслан Стефанчук, #УПЦ (МП)
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: