Вчителів Козівського району навчали християнських істин (ФОТО)

Опубліковано:
18 Листопада, 2014 о 15:53

15 листопада для вчителів Козівського району (Тернопільщина) відбувся день духовної віднови. Понад 150 педагогів зібралися в храмі Успення Пресвятої Богородиці смт. Козова на Святу Літургію, а відтак слухали духовні науки ієромонаха Йосафата Саврана.

 



«Освітяни району, серед них і вчителі християнської етики, з користю для себе провели час молитви і діалогу із отцем Йосафатом”, – розповідає вчитель української мови та літератури Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Ольга Гунько.

 

 

Педагог каже, що “наше суспільство опинилося у непростій ситуації, коли країна шукає шляхи виходу не тільки із політичної, економічної, а також гуманітарної кризи, що поглиблюється в умовах воєнних дій на Сході. Неспокій і нестабільність не можуть не позначитися на психології кожної людини, що вважає себе громадянином, патріотом, а тому співпереживає, тривожиться за майбутнє своє, своїх дітей, країни в цілому».


Ольга Гунько позитивно відгукнулася про захід, адже, за її словами, віднайти душевну рівновагу найкраще можна, шукаючи відповіді на всі болючі питання у Слові Божому. “Особливо важливо сьогодні мати чітку позицію і вміти зорієнтуватися у багатьох злободенних питаннях учителю, бо саме він спричиняється до побудови світоглядних позицій молоді. Але вчитель і сам потребує, крім матеріальної, передусім допомоги моральної і психологічної, і знайти її може лише у Божому храмі».

 

Програма суботнього дня була насиченою. Розпочалася вона Божественною Літургією, яку служив отець Йосафат. Проповідь священика ґрунтувалася на біблійній «Притчі про сіяча». Священик поставив за ціль допомогти кожному вчителеві відчути себе сіячем не лише знань, а також любові і добра у дитячих душах.

 

 

 

Прийнявши Святе Причастя, освітяни мали змогу прослухати лекцію, під час якої священик, опираючись на моральні християнські засади Святого Письма, дав трактування істинних життєвих цінностей, а також радив, як не зійти з дороги правди і християнських чеснот у цьому світі спокус; як батькам, і вчителям не прогаяти час, коли першочерговим завданням є дитина, формування її світогляду і моральних засад.

 

Зустріч продовжилася лекцією у Школі мистецтв, після якої учителі мали змогу поспілкуватися з отцем Йосафатом у формі діалогу. У розмові священик дав дієві поради і відповіді на ті питання, що хвилюють учителя. Вони стосувалися як професійної сфери, так і повсякденних життєвих проблем.

 

Педагоги району отримали благословення від отця Йосафата, а також мали змогу прикластися до мощей святого Йосафата Кунцевича, що відтепер перебуватимуть в Успенській церкві.

 

Крім того, 15 листопада відзначав своє 35-річчя настоятель храму о. Михайло Забанджала. Із ювілеєм священика щиро привітали усі, хто був присутній на Святій Літургії.

 

Організатором заходу виступив о. Василь Баглей, відповідальний за шкільництво у Козівському деканаті. У зустрічі взяв участь відповідальний за шкільництво у Тернопільській-Зборівській архиєпархії о. Володимир Демчук.

 

 

 

 

повідомила Ольга Гунько

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Козова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: