Василь Хомінець не буде брати участь у виборах з провладним блоком?

Опубліковано:
28 Вересня, 2015 о 07:55

На Тернопільщині нарешті починає формуватися когорта совісних політиків. Принаймні, один з них довів це своїми вчинками. Йдеться про чинного голову Тернопільської обласної ради Василя Хомінця.

 



Нагадаємо: у серпні пан Хомінець покинув лави Всеукраїнського об’єднання «Свобода», але особливо це не афішував. Відразу ж отримав пропозицію від місцевої «Солідарності» йти на вибори до Тернопільської обласної ради в їхніх лавах. І вже тоді, незважаючи на тотальну критику з боку своїх колишніх побратимів, мовляв, він хоче перемкнутися до Блоку Порошенка, щоб «на горбі у Барни» вкотре зайти до обласної ради, для Василя Петровича обрали округ і почалася робота.

 

Але, за інформацією наших джерел, наближених до Василя Хомінця, він не буде у Блоці Петра Порошенка. Це підтвердилося і висуненням кандидатів, де прізвище Хоміняця відсутнє. А якщо ще точніше – він взагалі не йтиме на вибори. І причини, скоріш за все, дві.

 

Цілком можливо, у пана Хомінця в Києві відбулася розмова з його колишнім лідером, який, у свою чергу, пообіцяв йому повну обструкцію на окрузі. А також пояснив шкоду від того для нього самого і для двох політичних сил.

 

І друга причина – в політиці, яку провадить центральна влада щодо «Свободи». Якщо конкретно, йдеться про кримінальну справу, порушену проти одного з чільних «свободівців» Юрія Сиротюка, яка призвела до ув’язнення політика.

 

Отже, пан Хомінець або не наважився, або його совість взяла гору.

 

Сиротюк разом із Хомінцем навчалися на історичному факультеті Тернопільського педуніверситету. І відтоді триває їхня дружба. Для людини без честі і гідності «посадка» її товариша до в’язниці, а тим більше – напередодні виборів, не означала б взагалі нічого. Але, судячи з рішення Василя Хомінця не йти на вибори, йому аж ніяк не до вподоби та політика, яку провадить влада щодо «Свободи». Звідси – цілком правильне рішення людини, яка пам’ятає про власну совість.

 

Та цілком можливо, що остаточне рішення Василь Петрович прийняв після того, як йому стали відомі прізвища інших людей, які йдуть в команді провладного блоку. Це, зрештою, стало здивуванням для багатьох свідомих виборців.

 

Все ж, не може не тішити той факт, що для Хомінця поняття честі, дружби і солідарності важливіші від політичних амбіцій і «Солідарності».

 

Україні, і Тернопільській області зокрема, потрібні вибори в 2017 році – можливо, до того часу залишаться тільки совісні політики.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: