В Збаразькій виправній колонії відбувся вечір пам’яті видатного письменника Юрія Покальчука

Опубліковано:
25 Січня, 2016 о 16:44

Зусиллями співробітників відділу соціально-виховної та психологічної служби Збаразької виправної колонії управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 63) серед засуджених були підготовлені та проведені культурно-просвітницькі заходи присвячені пам’яті українського письменника Юрія Покальчука.

 



В бібліотеці установи були виставлені книги письменника, адже він був перекладачем, кандидатом філологічних наук, членом Національного союзу письменників, просто митцем.

 

Відвідуючи виставку засуджені дізналися історію його життя. А саме про те, що письменник в 1986 році, після відвідин Прилуцької колонії, вів літературний гурток і був  громадським  «шефом» цієї колонії. Видав літературний альманах «Горизонт», авторами якого були  вихованці закладу і писали не твори, а своє життя, що спрямувало їх дорогу до місць позбавлення волі, і навіть про те що зняв спільно з режисером Максимом Бабаковим документальний фільм про підліткову колонію «Зона особливої уваги».

 

Дізнавшись біографію письменника жінки були здивовані, що Юрій Покальчук вивчав  проблеми з якими зустрічалися засуджені починаючи із залу суду, завершуючи усіма проблемами їх після звільнення з місць позбавлення волі.

 

Наталія Веретільник,
інспектор відділення СПС
Збаразької виправної колонії (№ 63) 
управління ДПтС України в Тернопільській області

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: