В установах виконання покарань Тернопільської області відзначено 24-ту річницю Незалежності України

Опубліковано:
25 Серпня, 2015 о 16:30

24 серпня 1991 року здійснилася споконвічна  мрія українського народу – бути господарем  на своїй прекрасній землі. Для кожної держави день її народження, становлення як і для людини є неповторним кроком вперед. В  Україні гідно відзначають кожну річницю Незалежності незважаючи на складні події, які відбуваються у країні. Саме це є підтримкою українського духу, його незламності та мужності.

 



Збаразька виправна колонія (№ 63) головне свято країни зустріла достойно, урочистостями відзначивши важливу дату в історії своєї держави.

 

21 серпня 2015 року в установі були проведені урочисті збори, під час яких хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв «Небесної сотні» та воїнів антитерористичної операції, які відстоюють суверенність нашої держави.   Для працівників продемонстровано відеоролик «20 кроків до мрії. Крок 18 – Проголошення Незалежності» та оголошено накази про заохочення кращих співробітників, виконуюча обов’язки начальника установи підполковник внутрішньої служби  Людмила Леськів привітала із святом побажавши усім здоров’я, щастя, добра, достатку, мирного неба, щедрої долі, сили і наснаги в усіх справах.

 

24-й річниці Незалежності України свою творчість присвятили і засуджені – учасники святкового концерту. 23 серпня 2015 року  відбулися спортивні змагання між засудженими. Спартакіада вже стала традицією, яка доводить що українці сильний духом та волею народ. На вулиці літо, у жінок хороший настрій, хочеться бадьорості та руху.

 

На спортивному майданчику були проведені  змагання між командами відділень засуджених. Коли  замайоріла українська символіка учасники змагань  зустріли представників адміністрації  із хлібом і сіллю та  хорошим настроєм. А далі боротьба була наполегливою, кожна команда прагнула перемоги, адже для засуджених це не просто гра – це  прояв особистості, яка прагне повернутися до суспільства. Вболівальники щиро підтримували свої команди піснями, жартами та щирими оплесками. Учасники продемонстрували спритність, швидкість, витривалість під час змагань та показали не тільки чудові спортивні результати, а й  не аби які таланти, за що і були нагороджені грамотами та призами.

 

23 серпня 2015 року співробітники соціально-виховної служби Чортківської установи виконання покарань  (№ 26)  для засуджених, які відбувають покарання у господарській обслузі установи прочитали лекцію на тему: «Державний Прапор України». 24 серпня 2015 року для ув’язнених та засуджених, які утримуються в установі співробітниками з нагоди свята Дня Незалежності  було прочитано лекцію: «Україна – становлення незалежності»,  а капеланом установи  отцем Євгеном Гаврилишиним  відправлено святкову літургію.

 

В Копичинській виправній колонії (№ 112) з нагоди свята  організовано та проведено  турнір з міні футболу.

 

 В турнірі взяли участь три команди: команда представників церкви «Адвентистів  Сьомого Дня» та дві кращі команди засуджених установи.

 

У запеклій футбольній боротьбі перемогу здобули представники засуджених установи ВСПС № 9, другими були представники церкви «Адвентистів  Сьомого Дня», трете місце виборола команда засуджених ВСПС №  3. Всі учасники змагань отримали грамоти та призи.

 

На завершення змагань  заступник начальника установи із соціально-виховної та психологічної роботи Копичинської виправної колонії (№ 112) Олександр Окрушко усіх присутніх привітав зі святом та побажав миру, злагоди і добра.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: