В Україні припиняють продаж балонів з газом населенню. На черзі і Тернопільська область?

Опубліковано:
23 Липня, 2015 о 13:12

Ряд підприємств щодо забезпечення населення зрідженим газом у балонах близькі до повної зупинки роботи. Про це повідомили в профільних підрозділам облгазів, інформує Корреспондент.biz.

У компаніях відзначили, що з квітня 2015 призупинено проведення спеціалізованих аукціонів з реалізації скрапленого газу, через що ряд облгазів вже припинив відпустку балонів населенню в негазифікованих районах України, а інші підприємства знаходяться на межі зупинки.



“Газ закінчився наприкінці квітня і на сьогоднішній день не возимо нічого, виконуючи лише аварійні заявки. Ще місяць роботи в такому режимі і ми будемо змушені запускати процедуру ліквідації своїх підрозділів, які здійснювали развозку газу населенню”, – повідомив директор ДП Газпостач Херсонгаза Сергій Сікоєв .

Директор Запоріжспецтрансгаз Олександр Дідзінскій зазначив, що керівництво компанії вже попередило персонал про можливу ліквідацію.

“Якщо до 3 серпня уряд не вирішить дане питання, то персонал буде відправлений на біржу праці”, – сказав він.

У ДП “Пропан” Житомиргазу також попередили про наближення вимушеної зупинки.

“Почекаємо ще пару тижнів і будемо запускати процедуру скорочення персоналу, ліквідацію профільних ланок. Доходу у компанії немає – платити зарплату персоналу просто нізвідки”, – зазначив директор підприємства Роман Фещенко.

За словами представників облгазів, крім звільнення людей, зупинка спецпідприємств може призвести до підвищення кількості надзвичайних подій при використанні побутових балонів населенням.

За оцінками експертів, в Україні зріджений газ в якості основного палива для приготування їжі використовує близько двох мільйонів домогосподарств. Це, в основному, населення, яке проживає в сільській місцевості.

Нагадаємо, формування ціни на скраплений газ для спеціальних аукціонів прив’язане до динаміки вартості природного газу для населення, яка різко зросла в квітні поточного року. У проекті постанови Кабінету міністрів України старий механізм ціноутворення на спецаукціонах замінений на новий, що встановлює ціну, еквівалентну природному газу. Підписання постанови, узгодженого всіма профільними міністерствами та відомствами, затягується.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: