В шести населених пунктах Тернопільщині знову горіли суха трава та стерня

Опубліковано:
25 Серпня, 2015 о 21:08

Поки в області тривали святкові заходи, пожежникам – не до святкувань. Адже цими днями роботи у них тільки побільшало. Лише протягом неділі, 23 серпня, в області трапилось 6 пожеж. Більшість із них стались через необережність та байдужість жителів Тернопільщини. Адже, попри застереження рятувальників, люди продовжують легковажно спалювати стерню, суху траву і сміття, незважаючи на спеку та посуху.

 



О 13:10 спалахнула суха трава на відкритій території у селищі Гусятин. Вогнем знищено суху траву на площі 0,004 га. Вже через годину пожежників повідомили про пожежу сухої трави на відкритій території в селі Киданці Збаразького району. Чергова пожежа сухої трави виникла о 16:22 на відкритій території у селі Старий Збараж Збаразького району. Вогнем знищено суху траву на площі 0,01 гектара. Також, суха трава горіла в історичному Кременці у підніжжя гори Бона, поблизу лісового масиву. Вогнем знищено суху траву  на площі 0,005 гектара. І два гектари стерні згоріло у селі Ігровиця Тернопільського району. Також 23 серпня рятувальники гасили пожежу у селі Нетерпинці Зборівського району. Вогнем знищено господарську будівлю, однак пожежниками врятовано фруктовий сад площею 0,03 гектарів.

 

Управління ДСНС України в тернопільській області застерігає: при згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кілограмів мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали і канцерогенні сполуки. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин. Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання листя і сухої трави завдає шкоду природі, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми. Крім того, спалюючи рослинні залишки, більшість громадян не усвідомлюють, що чинять протизаконно. За випалювання сухої рослинності Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність: штраф від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: