В зоні АТО загинув 33-річний Руслан Голембйовський з Тернопільщини

Опубліковано:
3 Грудня, 2014 о 20:52

4 грудня тіло загиблого героя привезуть на Тернопільщину. Поховають його 5 грудня у рідному с. Клебанівка, що у Підволочиському районі




Мешканець Тернопільщини Руслан Голембйовський загинув 28 листопада поблизу станиці Луганської.

Він був сапером і, як кажуть односельці, підірвався на розтяжці.

 

В зоні АТО наш Руслан був близько 4 місяців, – розповіли односельці. – Пішов добровольцем. Батьки як могли тоді його відмовляли. Не послухав. Він був справжнім патріотом. Українцем – з великої літери.

Служив Руслан Голембйовський у 128 бригаді, розповіли активісти підволочиського осередку ВО «Автомайдан» і місцевої Самооборони.

 

4 грудня, близько 13.00 ми зустрічатимемо тіло загиблого земляка на межі з Хмельницькою областю, – кажуть активісти. – Згодом з ним прощатиметься Підволочиськ. Руслана пронесуть пішою ходою до центру – вул. Д. Галицького. Неподалік пам’ятнику Ангелу-хоронителю відбудеться молебень.

Згодом тіло героя повезуть додому – у рідне с. Клебанівка Підволочиського району, де 5 грудня поховають на сільському цвинтарі.

 

У Клебанівці, здається, немає жодної людини, яка б не оплакувала загиблого земляка. Люди кажуть, Руслан був справжнім патріотом. Однією з головних рис було й те, що завжди готовий був прийти на допомогу.

Відколи дізнався про загибель Руслана – перед очима стоїть картинка з його дитинства, саме напередодні одного з новорічних свят… Вибачте, комок в горлі… Не можу говорити, – директор місцевої школи Ігор Буняк на хвилину замовк. – Він був надзвичайно веселим, життєрадісним. Тепер його немає.

 

Ховатимуть сина батьки. Брата – молодша сестра, яка після заміжжя проживає у сусідньому селі.

Сім’я у них проста, сільська, але батьки дуже працьовиті – і Руслан до них вдався, – розповіли сусіди загиблого Руслана. – Він був сапером в армії, відколи пішов в АТО – служив теж сапером. Дуже здібним. Що насправді там сталось – ніхто не знає. Та й чи є різниця – Руслана не повернеш. Кажуть, навіть його комбат плакав за ним, як за рідним сином…

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: