В Україні спостерігається дефіцит учителів, – міністр освіти

Опубліковано:
8 Вересня, 2024 о 15:11

В Україні спостерігається нестача вчителів, однією з причин якої є низький рівень заробітної плати.

Про цe в інтервʼю BBC.Україна сказав міністр освіти і науки Оксен Лісовий.



За його словами, найгостріший дефіцит спостерігається серед вчителів інформатики, вчителів математики та вчителів англійської мови.

«Середня зарплата вчителя – це 12 тисяч грн. Залежно від навантаження, яке має вчитель, вона може бути більшою або меншою. Але це точно не та зарплата, яку я як міністр, і я як громадянин, і я як батько, хотів би, щоб отримував вчитель. Ми знаємо, що закон про освіту і його кінцеві положення передбачають підняття заробітної плати до трьох прожиткових мінімумів, на які ми, в принципі, виходимо. Але виходимо в тому числі з певним набором інструментів спрощення нарахування заробітної плати, щоб там не було пів сотні різноманітних надбавок і доплат, щоб це було простіше, зрозуміліше для вчителя», – зазначив міністр.

Він також наголосив, що підвищення заробітних плат учителів до трьох прожиткових мінімумів відбудеться лише за умови надходження у бюджет додаткових коштів.

«Це буде тоді, коли бюджет отримає для початку хоч би вільних 50-60 мільярдів додаткових коштів. Я не буду на камеру озвучувати видатки на оборону, але цих місячних видатків вистачить для того, щоб підняти заробітну плату усім вчителям на рік», – сказав Лісовий.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: osvita.ua
Теги: #дефіцит, #робота, #учитель
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: