В Тернопільському районі халатно ставляться до бюджету?

Опубліковано:
29 Грудня, 2014 о 12:27

Проблеми із видатковою частиною місцевих бюджетів при формуванні головного фінансового документу на 2015 рік, виникатимуть у ряді районів Тернопільської області. Насамперед це стосується Тернопільського, Підволочиського, Козівського  районів. Про це розповів на нещодавній колегії ТОДА директор департаменту фінансів Степан Скибиляк.

 



– У березні 2014 року було прийнято розпорядження голови ТОДА «Про заходи щодо наповнення місцевих бюджетів, економного та раціонального використання бюджетних коштів», – каже головний фінансист. – Як показали підсумки року не всі належним чином на місцях віднеслися до виконання цього розпорядження, що й спричинило частково соціальну напругу, особливо  в освітянських колективах. Ті заходи, які вживалися були неефективними і недостатніми. І по бюджету на 2015 рік буде дуже складно формувати видаткову частину місцевих бюджетів якраз там, де ці заходи не виконувалися.

 

У Тернопільському районі проблеми із виплатою зарплати бюджетникам повторюються уже не перший рік. Але керівництво району, як зазначалося на колегії, цим особливо не переймається,адже так чи інакше, в кінці року надійде дотація із державного бюджету. Цього року наша область отримала 49,9 мільйонів гривень додаткової дотації, щоб не допустити заборгованості по зарплаті освітянам та іншим працівникам бюджетної сфери. Із цих коштів на Тернопільський район направили найбільшу суму – 10,1 мільйонів гривень. Зрозуміло, що така ситуація викликає обурення з боку інших районів, де максимально забезпечили виплату зарплати.

 

– Є зауваження щодо роботи Тернопільської районної адміністрації і ради, – сказав виконуючий обов’язки керівника області Іван Крисак. – До оптимізації та перерозподілу і використання бюджетних коштів підійшли не всі однаково. І при розподілі дотації у розмірі 49,9 мільйонів чомусь одні райони вложилися, щоб їм достатньо було 2-3 мільйони, то Тернопільський район зробив боргів на 10 мільйонів. Цього в подальшому не повинно бути. Пропоную до писати до першого питання одним із пунктів: «Вказати Тернопільському районі недопустимість у подальшому такий халатний підхід до формування, розподілу і використання бюджету району на 2015 рік». У нас ситуація буде аналогічна, а може ще й складніша.

 

Степан Скибиляк запропонував присутнім керівникам районів до кінця року мобілізувати всі сили, щоб виконати доходи і профінансувати планові видатки, особливо зарплату та енергоносії. А щоб збалансувати місцеві бюджети наголосив на необхідності оптимізації видатків, виключивши непріоритетні і неефективні, та зробити конкретні кроки по трансформуванню мережі бюджетних установ. Посадовець також закликав усіх терміново зайнятися підготовкою бюджету 2015 року, щоб всі своєчасно затвердили місцеві бюджети і не допустили зриву фінансування бюджетної галузі.

 

Ольга Трач

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бюджет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільський район, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: