Усі земельні скандали тернопільського мера Сергія Надала (ІНФОГРАФІКА)

Опубліковано:
7 Грудня, 2014 о 10:10

Масив «Сонячний»




1. Гаражі на вул. Текстильній. Один із перших резонансних земельних конфліктів виник 22 березня 2013 р. Того дня землю під гаражами кількох кооперативів на вул. Текстильній (колись ця ділянка площею 5,75 га належала ДНТП “Промінь”) депутати на сесії міськради вирішили передати КП

“Тернопільбудінвестзамовник” (нині цьому КП належить понад 20 га нашої землі, яку за мінімальні “блага” для громади, зроблені фактично для “галочки”, передають так званим “інвесторам”). Власники гаражів, упевнені, що їх просто виженуть з “насиджених” місць, з цим рішенням не змирилися і кілька разів виходили на пікети. Відбулося і кілька засідань різноманітних судових інстанцій, а на початку листопада цього року Апеляційний суд Львівської області, погодившись із позицією прокуратури Тернопільської області, своїм рішенням зобов’язав скасувати незаконні рішення Тернопільської міської ради від 22 березня 2013 р. і повернути у державну власність земельну ділянку, що належала оборонному підприємству “Промінь”.


2. Готель у парку Національного відродження. Скандал розгорівся у квітні цього року, коли з’ясувалося, що на території парку Національного відродження (принаймні у загальноприйнятих межах парку, адже юридично ці межі депутати останнім часом суттєво “підчикрижили”) вирішили збудувати готель з рестораном. Тоді активісти і громада не дозволили проводити будівельні роботи. Врешті Надал сказав, що замість готелю в парку збудують дитмайданчик.


3. Колишній стадіон “Текстерно”. У березні цього року мешканці найближчих будинків до колишнього стадіону бавовняного комбінату виступили проти будівництва просто на полі кількох багатоповерхових будинків. З юридичної точки зору правда на боці будівельника, однак і людей можна зрозуміти. Міська влада, з дозвільного рішення якої все й почалося, на жаль, виступити арбітром і миротворцем у цій ситуації не змогла.


4. Багатоповерхівка на вул. Київській. У листопаді 2013-го мешканці будинків № 14, що на вул. Київській, та 5а, що на вул. Братів Бойчуків, пікетували міськраду проти будівництва між їхніми будинками багатоповерхівки на місці невеликої старої будівлі. Люди доводили, що будівництво суперечить будівельним нормам.


5. Дорога на Куліша. У березні 2013-го стався конфлікт на бульварі Куліша, де генпідрядник однієї з новобудов вирішив відвести дорогу на кілька метрів убік. Нова дорога мала б пролягати прибудинковою територією будинку №8, тож мешканці, звісно, обурилися і вийшли на пікет.


Масив «Канада»


6. Будмайданчик на вул. Вербицького. Днями біля будинків №2 та 4 на вул. Вербицького почали розчищати площу під майбутній будмайданчик. Мешканців прилеглих будинків, звісно, ніхто не попередив (це, зазначимо, в стилі чинної влади), тож вони вийшли на захист двору.


Надал_земля

 

Масив «Дружба»


7. “Церковне” будівництво на вул. Орлика. З січня 2013-го до травня 2014-го тривала епопея зі скандальним будівництвом на вул. Орлика. На території, що належить церковному храму, не без сприяння міськради вирішили збудувати 160-квартирну багатоповерхівку, що обурило мешканців найближчих будинків. У підсумку півторарічний трилер із судовими засіданнями завершився тим, що міськрада дала задній хід і заборонила будівництво.


8. “Примара” на вул. Будного. Ще один скандал розгорівся цього літа на вул. Будного, де прямісінько у сквері хочуть збудувати багатоповерхівку. Мешканці прилеглого будинку №50 виступили проти знищення скверу, але їм доводилося боронитися від забудовника самостійно, поки за справу не взялася прокуратура. І ось тут “виплив” “Масив” — ще одне комунальне підприємство, якому міська влада роздає землю “для пошуку інвесторів”. Як і КП “Тернопільбудінвестзамовник”, воно, очевидно, одне із щупалець “земельного спрута” мерії, але до останнього часу в скандалах не “світилося”. Саме з подачі “Масиву” та на ділянці, що виділена цьому КП, і планували збудувати багатоповерхівку. Тепер же міський голова Сергій Надал спробував відхреститися від цього будівництва.


Масив «Новий Світ»


9. Майданчик на вул. Гнатюка. На перехресті вулиць Гнатюка та Ясної земельну ділянку під дитячим майданчиком приватні особи викупили для будівництва житла. Це, звісно, не сподобалося мешканцям прилеглих будинків. Знову з подачі міськради — непорозуміння, протистояння та скандали.


10. Розважальний центр на березі ставу. Влітку цього року ми побачили ще один приклад, коли міська влада вирішила не узгоджувати з громадою використання території, прилеглої до ставка. У результаті — протистояння, що ледь не завершилося фатально.


Масив «Центр»


11. Медичний центр на вул. Острозького. У листопаді 2013-го прокуратура заборонила це будівництво на вул. Острозького, 23. Згоди у мешканців прилеглих старих будинків початку ХХ століття також, звісно, ніхто не запитував, тож вони змушені були виходити на пікети.


12. ПТО на вул. Микулинецькій. У червні цього року проблеми з будівництвом нового магазину та ПТО на вул. Микулинецькій виникли у бізнесмена і наближеного до Сергія Надала депутата міськради Михайла Гладкого. На місці запланованого будівництва вирубали дерева, що обурило активістів і вони шинами заблокували всі під’їзди до будмайданчика.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #земля, #Надал, #новини тернопільщини, #скандал, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: