Унікальній єдиній в області школі-інтернату для дітей зі зниженим слухом 25 років

Опубліковано:
13 Жовтня, 2016 о 11:13

138 учнів та колектив педагогів школи влаштували для своїх вихованців, випускників та гостей великий майже трьох годинний концерт. Бажаючих виступити було багато – показати свої таланти у танці, співі, декламації, театральних мініатюрах, фокусах хотіли школярі від мала до велика. Концерт відбувався у актовій залі, а перед входом у коридорі можна було познайомитися з розмаїттям робіт учнів: витинанки, іграшки, вироби з природних матеріалів, картини, роботи на склі, батік то що.

 



Щороку діти самі заробляють собі на художні матеріали – влаштовують ярмарок своїх виробів. Адже на день сьогоднішній усі фарби, навіть проста гуаш – це дороге задоволення. У залі були і найдорожчі гості – випускники школи. Доля так склалась, що ці діти більшість часу проводили у стінах інтернату, ніж вдома – виключаючи, звичайно, канікули. Тому це навіть не однокласники, а справжня велика сім’я, як підкреслила Наталя Волощук. Вона від імені меценатів та підприємців привітала дітей та вчителів і підготувала промову на мові жестів, чим дуже потішила товариство. Школі пані Наталя подарувала експериментальний випуск спеціальних мотиваційно-рольових карт (частина І) – роздатково-тематичний матеріал для старшокласників. Один з співвидавників посібника Тарас Демкура точно зарядив їх корисною енергією підприємництва та наснаги! Від організації УТОГ школа отримала “Ручну абетку глухих”.


Школа ровесниця незалежної України. Колись невеликий садочок на Східному масиві перетворився в місце, де діти, отримують якісну освіту, де одними з перших на Західній Україні почали використовувати мову жестів та дактильну мову у навчанні і спілкуванні, адже до того дітей, які добре не чули примушували читати по губах, що говорить співрозмовник. Також школа одна з перших облаштувала комп’ютерам, кожна дитина відкриває для себе світ за допомогою Інтернету. Усього освіту тут здобувають протягом 12 років.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: