Українські військові взяли в лещата Докучаєвськ і чекають на наказ очистити місто від найманців

Опубліковано:
24 Березня, 2016 о 23:08

“Захоплений Докучаєвськ виявився в півкільці української армії. Нашим військовим це вдалося зробити навіть не проводячи спеціальних наступальних операцій. Тепер всі позиції бойовиків видно, як на долоні. Подробиці тактичного успіху”, – розповів Станіслав Кухарчук у своєму сюжеті для “Подробностей”.

 



Спершу на БТР, а потім пішки. Ця висота підкоряється тільки відважним, жартують бійці. Хоча наші військові зайняли цей терикон серед білого дня і без бою. Звідси окупований Докучаєвськ видно, як на долоні. По суті, ця висотка і раніше входила в зону відповідальності української армії. Але військові вирішили зайти сюди для того, щоб було краще спостерігати за противником. Хоча бойовикам, це, схоже, не зовсім подобається.

 

Все поле перед териконом просто усіяний воронками від мін і снарядів. Уже тиждень бойовики намагаються вибити, звідси, українські підрозділи. Окопи і зміцнення хлопцям довелося таємно копати вручну. Під шквальним вогнем мінометів і кулеметів техніка довго б не протягнула.

 

“Восьмидесятки міномет, по ходу. Більше схоже. І вони з чого хочеш можуть валити – кулемет, снайпера, що більш небезпечне”, – говорить військовослужбовець Олександр. Боєць з позивним “Мигалка” уважно розглядає ворожий бліндаж. Він – в півтора кілометрах звідси, якраз на в’їзді в Докучаєвськ. Вчора з тієї позиції на висоту намагалася прорватися група розвідників бойовиків. Але отримали відсіч.

 

“У нас не було виходу, і щоб їх зупинить ми були змушені відкрити вогонь. Вони були майже перед нами. Це – не прості хлопці йшли, вони чітко йшли і ймовірно у них була якась мета”, – стверджує військовослужбовець “Мигалка”.

 

Заняття висоти – це превентивний захід, кажуть у штабі. За інформацією нашої розвідки, бойовики почали стягувати в Докучаєвськ свіжі сили. “В Докучаєвськ недавно прибуло до 100 чоловік особового складу спецпідрозділу, техніка у них прибуває, артилерійські системи прибувають”, – стверджує прес-офіцер 72 бригади Іван Дубей.

 

Тепер, у разі прориву, бойовики будуть блоковані з трьох сторін. Захоплений Докучаєвськ виявився в півкільці. “Щоб не бути голослівним, що Докучаєвськ знаходиться в напівоточенні, відповідно, наші передові позиції знаходяться ось з цього боку, в районі Докучаєвська. Ми бачимо, ми прострілює, можемо прострілювати весь Докучаєвськ”, – говорить офіцер збройних сил України Олександр Самарський. Командири кажуть, що взяли б і сам Докучаєвськ. Але наказу про настання поки немає.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: