Українські олігархи втратять все, а деякі будуть знищені фізично, – політолог з Ізраїлю

Опубліковано:
26 Жовтня, 2015 о 22:33

На поточний момент головне завдання Америки – це деолігархізація України. Таку думку висловив ізраїльський політолог Авраам Шмулевич в інтерв’ю виданню «Фокус».

 



«Зараз американські та європейські еліти ніколи не будуть вважати українських олігархів рівними собі. Тому що це люди іншого світу, цінності якого кардинально протилежні. Це як Каддафі: з ним зустрічалися, мило розмовляли, але завжди пам’ятали, хто він такий. Історичний час українських олігархів пішло », – запевнив він.

 

Шмулевич вважає, що є два способи деолігархізації в Україні.

 

«Перший: силове знищення олігархічного режиму. Другий: знищення через «окупаційну адміністрацію». Під останнім я розумію не пряму окупацію, а підняття «варягів» в системі управління. Американці будуть вирощувати нову еліту, а стару маргіналізують », – заявив політолог.

 

Політолог підкреслює, що у частини українського олігархату ще зберігається унікальний шанс вижити. Але з кожним днем ​​це вікно стискається.

  

«Зараз ще хтось із олігархів має можливість сам очолити цей процес. Не на словах, звичайно, це не вибори, тут нікого обдурити не вийде. Колись частина радянської номенклатури зробила такий трюк. Типовий приклад – Ангела Меркель, або Даля Грібаускайте, або той же Михайло Саакашвілі (який походить з дуже номенклатурної сім’ї, досить сказати, що його прадід фінансував діяльність Сталіна до революції, а прабаба вкривала його від поліції). Якщо серед українських олігархів знайдуться ті, у кого вистачить розуму піти цим шляхом, то вони конвертують гроші і статус з українського виміру в західне. Або ж вони втратять все, а чимало буде фізично знищені », – підсумував Шмулевич.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: