Українець помер через тортури бойовиків: Його тіло було порізане ножами, руки і ноги – прострілені

Опубліковано:
19 Грудня, 2015 о 22:32

Два місяці полону, катувань і майже півроку у шпиталі. Попри серйозні поранення лікарі до останнього боролися за життя бійця 28 бригади, батька шести дітей Романа Капації, однак він помер 11-го грудня у лікарні.

 



У фойє школи, де навчався герой висить його портрет з жалобною стрічкою. Вчителі згадують його з усмішкою, кажуть, що він був хорошим учнем.

 

Перша вчителька покійного Валентина Солод пригадала, що хлопець він був дуже добрий, завжди першим приходив на допомогу і ніколи не залишав друзів у біді.

 

Він завжди ішов на допомогу, він завжди захищав усіх. Він нікого не міг образити. У нього був такий добрий характер, що він ніде нікого не ображав.

 

Романа Капацію мобілізували до війська на початку 2015-го року. Він міг не потрапити до армії, адже виховував шестеро дітей. Однак цим так не скористався.

 

31 травня, під час так званого перемир’я Роман разом із товаришами потрапив у засідку поблизу Мар’їнки.

 

Коли його вдалося виміняти у бойовиків, він вже був у комі. Все тіло було порізане ножами, руки та ноги прострелені. Однак лікарі до останнього боролися за його життя. Чоловіка готували до операції у Німеччині, але до неї він не дожив.

 

Провести в останню путь героя прийшли кілька тисяч людей. У Романа Капації залишилося шестеро неповнолітніх дітей. Найменшій донечці не виповнилося ще й року.

 

Пишет ИС

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: