Українців очікує люта зима. Погода на три зимові місяці (ІНФОГРАФІКА)

Опубліковано:
27 Листопада, 2014 о 13:08

Напередодні зими всі роблять прогнози про те, якою вона буде – теплою чи холодною. Це питання турбує не тільки українську владу, у якої цього року газу в сховищах залишилося менше звичайного, але і простих людей, які не бажають мерзнути.“Сегодня” поспілкувалася з синоптиками і з’ясувала, яку погоду обіцяє Україні прийдешня зима, передають Патріоти  України.

 



ВЕБ-ПРОГНОЗИ. Погодні сайти обіцяють морози по всій країні вже з початку грудня. Триватимуть холоди три тижні (далі прогнозів поки немає), але морозити буде не скрізь. Так, за даними сайту gismeteo.ua, на початку грудня до нас прийде холодний антициклон з північного сходу. Він охопить північні області, а також центральні та східні регіони, дійшовши до Вінницької області.

 

З 1 по 10 грудня погода в цих місцях очікується малохмарною і практично без опадів, зате “морозити” буде: вночі від -7 …- 10, а часом і 13-15 морозу, вдень обіцяють 3-6 градусів нижче нуля. У другій декаді грудня синоптики обіцяють на півночі і в центрі країни потепління до +3, але з рясними снігопадами.

 

Південь України, Одеська, Миколаївська, Херсонська області, а також анексований Росією Крим снігу не побачать по 22 грудня: тут буде тепло, від 0 до -2 вночі до + 8-12 градусів вдень і в основному сонячно. Нарешті,  мешканці західних областей та Закарпаття в перший  зимовий тиждень насолодяться сонячною погодою: вночі до 7 морозу, вдень до 7 тепла, але після дня святої Катерини (7 грудня) і тут піде сніг.

 

Причому за прогнозами метеосайтов, снігопади з невеликими перервами триватимуть два тижні, до 22 грудня. Ось тільки радості   мешканцям  західних областей сніг швидше за все не  принесе, так як температура повітря буде від нуля і вище, тому мокрі сніжинки швидко перетворяться в сльоту під ногами.

 

2 (1)

 

НА ВСЮ ЗИМУ. До чого готуватися ближче до Нового року, а також у січні і лютому, розповіли народні синоптики Валерій Некрасов з Дніпропетровська (його прогноз  див.  в інфографіці) і Леонід Горбань з Луганська.

 

“Сонячна активність проходить свій 11-річний цикл і зараз убуває, прагне до мінімальної, тому зими будуть ставати все холодніше, аж до 2018 року, так що сезон 2014-15 буде ще не самий студений, – прогнозує Некрасов. – Наступаючий 2015 зустрінемо із сльотою, мокрим снігом, до Різдва трохи підморозить і почнеться ожеледь. Найбільш люті холоди, до -20-25, очікуються в третій декаді січня і першій декаді лютого. Далі потепління, а весна прийде вже з другої половини березня”.

 

Горбань також обіцяє люту холоднечу (до -25) і сильні снігопади цілий місяць – починаючи з Хрещення (19 січня) і до середини лютого. “Такої зими не було давно, сильні морози триматимуться за 10-15 днів підряд, а відлиги – всього по 2-3 дні, – розказав Горбань. – Особливо туго доведеться Сходу України, насамперед Луганщині (зона АТО   – ред..) : її завалить снігом, нічні морози під 20 градусів і вище протримаються до березня. Справжня весна прийде після 27 березня”.

 

А ось заступник начальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко нас заспокоїв: за їхніми попередніми прогнозами, грудень очікується тепліше звичайного, а січень і лютий – у межах норми. Нормою, за його словами, є в ці місяці і 20-градусні морози тривалістю 7-10 днів, і снігопади.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зима, #люта, #мороз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #холод
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Василь Тракало
09:43, 6 Червня, 2024

До професійного свята. Інтерв’ю з головою Тернопільської обласної організації НСЖУ Василем Тракалом

Блоги

ТОП новини тернопільщини: