У військовій частині Тернополя помер солдат – чекають на висновки експертизи

Опубліковано:
3 Квітня, 2015 о 01:00

У середу, 25 березня, у військовій частині, що на вул. Дубовецькій, 1 у Тернополі, помер молодший сержант другого дивізіону окремої артилерійської бригади Василь Корчевний. Бійцеві був лише 31 рік, сам він із Черкащини, де у нього дружина і 7-річний синочок.

 
– О 18-ій годині мені зателефонував командир 44-ої бригади Сергій Баранов іповідомив, що в казармі частини помер військовий, – розповідає військовий прокурор Тернопільського гарнізону Руслан Куляш. – Судмедексперти провели попередній огляд місця події, ознак насильницької смерті не виявили. Говорити про причину смерті не можемо, поки не буде висновків експертизи. 




За попередньою інформацією медиків, які надавали допомогу Василеві Корчевному, у нього була серцева недостатність. Крім того, вранці 25 березня він скаржився на погане самопочуття, тому його відправили на огляд у медчастину.


– Василеві призначили ліки і відправили відпочивати до казарми, я його особисто бачив опівдні, – каже Сергій Баранов. – Він думав, що засне і йому полегшає. Приблизно о 17-ій бійці доповіли, що хворий посинів, а пульс неможливо прощупати. Уже через кілька хвилин прибула наша чергова реанімаційна бригада. Ми також викликали бригаду швидкої допомоги, але, на жаль, уже нічим зарадити не змогли – медики лише констатували смерть бійця.


Окрім офіційної версії, існує й неофіційна – нібито чоловік помер від алкоголю. Можливо, це було додатковим поштовхом, що спричинив фатальний випадок, бо принаймні за словами деяких військовослужбовців, від Василя сильно тхнуло алкоголем. На жаль, випадки зловживання алкоголем серед мобілізованих поширені. І як би хтось не хотів їх приховати, – важко втримати в мішку те, що туди не влазить. 


Наразі трагедію розслідує військова прокуратура Тернопільського гарнізону.

 

Наталя БЕРЕЗОВИЧ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військова частина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #помер, #солдат, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: