У Тернополі волонтери Логістичного центру збирають кошти на автомобілі і осінньо-зимовий одяг для бійців АТО

Опубліковано:
30 Вересня, 2015 о 15:54

Українським воїнам на сході необхідні осінньо-зимовий одяг, термобілизна. Про це розповіли волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО, які нещодавно повернулися зі сходу. «День» повідомляв, що Тарас Герман і Богдан Кіндій поїхали в зону АТО, щоб завезти воїнам близько 5 тонн допомоги і передати їм автомобіль.

 



– Як знаєте, під час попередньої поїздки два рази потрапили під обстріли. Цього разу у нас була більш-менш спокійна поїздка. Допомогу розвозили по всій лінії фронту. Приїхали в Опитне, Водяне – це лінія розмежування. Хлопцям в більшості доставляють їжу, але не в тих кількостях і потребах, в яких їм треба. Привезли бійцям одяг, продукти – картопельку, тушонку, домашні закрутки. Хлопці все швиденько розібрали. В більшості бійці попросили привезти їм термобілизну, – розповідає волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Богдан Кіндій.

 

Волонтери Логістичного центру розповідають, що за останній час обсяг наданої від людей матеріальної допомоги впав на 95%.

 

– Всі пожертви – грошова, матеріальна, по харчовій лінії впали на 95 відсотків. Допомагають вже тільки наші друзі, які знають про нашу діяльність і продовжують підтримувати. Нещодавно зробили аналіз пожертв. За 14 днів прийняли 550 гривень. Це ціна навіть не однієї пари берців. Ми зараз почали активно співпрацювати із українськими громадами за кордоном, – каже волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Назар Хамуляк. – Волонтерство потрібне, але і влада вже повинна думати, як забезпечувати солдатів. Ми пройшли два етапи кризи – минулого року осінню і цього року весною. Тепер третій етап кризи, суцільного спаду – це нинішній період.

Незважаючи на складну економічну ситуацію, волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО поставили перед собою мету – по можливості забезпечити воїнів з 6 хвилі мобілізації.

 

«На позиції заступає 6 хвиля мобілізації, яка змінює третю. Ми не можемо забезпечити тепер всіх. Зараз основне завдання – забезпечити 6 хвилю мобілізації, можливо, на рівні бригади, батальйону, роти, чи окремих бійців», – зазначає Назар Хамуляк. 

 

Волонтери Логістичного центру продовжують працювати, збирати допомогу. Вони готові поділитися з владою досвідом роботи і пропонують безкоштовну співпрацю. А від небайдужих громадян очікують на матеріальну підтримку.

 

– Ми побували майже на всіх полігонах у Західній Україні, у всіх військових частинах, на передовій хлопці проїхали всю лінію фронту. Маємо також великі напрацювання з підприємцями, які надають все безкоштовно. У нас великий багаж знань, величезний досвід. Хочемо звернутися до влади: якщо ви боїтесь брати на себе відповідальність за закупки, (наприклад, вибирають форми півроку), давайте нам кошти, вводьте нас в ради. Ми будемо за вас робити вашу роботу, не претендуючи на ваші зарплати чи на ваш трудовий стаж. Ми будемо вам підказувати, допомагати, – наголошує Назар Хамуляк.

На даному етапі на складі Логістичного центру допомоги бійцям АТО готують нову партію допомоги для відправки на схід.

 

– Наближається похолодання, потрібні теплий одяг, термобілизна, генератори, різні обігріваючі прилади. А також традиційно – продукти харчування, гігієнічні та медичні засоби – протизастудні, протигрипозні препарати, трави на чаї тощо. Необхідні також гумові чоботи і бензопили. Буржуйки, можливо, ще залишилися від попередніх хвиль мобілізації, але дрова будуть однозначно потрібні. Тому бензопили необхідні. Також традиційно потрібні бійцям форма і берці, теплі рукавиці, балаклави», – каже волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Люба Вовк.

 

Волонтери Логістичного центру систематично забезпечують військових транспортними засобами. Лише за вересень вони передали воїнам 2 автомобілі. Один з них подарували бійцям 44-ї бригади у день відзначення річниці створення військової частини, а інший автомобіль волонтери відвезли в зону АТО і передали воїнам 92-ї бригади.

 

«Останніх два транспортних засоби придбали за фінансової підтримки української громади в Італії і завдяки військовим, які допомагали нам заробляти кошти на фестивалях «Файне місто» та «Вуличний ринок». Бус передали бійцям 44-ї бригади, а джип волонтери нашого логістичного центру відвезли воїнам 92-ої бригади під Щастя. Зараз в нас також отримані кошти від Злученого українського американського допомогового комітету на придбання наступного автомобіля. Також плануємо придбати ще не один транспортний засіб», – каже волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Христина Феціца.

Автомобіль на передовій життєво необхідний. Він потрібен для вивезення поранених з поля бою, для довезення боєприпасів, отримання передач тощо. Улітку, під час попередньої поїздки Тараса Германа і Богдана Кіндія у зону АТО, автомобіль 92-ї бригади вщент згорів на очах у волонтерів. 

 

«Наші волонтери побачили, як був знищений транспортний засіб військових. Тому після повернення Тараса і Богдана із зони АТО ми одразу почали збирати кошти, щоб доставити бійцям новий автомобіль. Зараз збираємо кошти на придбання наступних транспортних засобів для воїнів АТО. Автомобілі будемо також переобладнувати, камуфлювати тощо. Ми вдячні всім, хто підтримує. Хтось коштами допомагає, хтось може підремонтувати, пофарбувати, хтось дає запчастини. Часто це роблять безкоштовно. Ми вдячні всім, хто долучається і просимо далі бути небайдужими, – каже Христина Феціца.

 

Волонтери продовжують збирати допомогу для воїнів АТО. Її можна приносити у Логістичний центр допомоги бійцям АТО, що в Тернополі на вул. Збаразька,16. Номер “гарячої” лінії – (097)2-055-055.

 

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Тернопіль

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: