У Тернополі виготовляють патріотичні чаї і екоторби, щоб зібрати кошти на армію

Опубліковано:
28 Липня, 2015 о 16:03

«Сила рідної землі», «Спокій в хаті», «Чай Бандерівський: Слава Україні! Героям слава!» – так назвали волонтери Самооборони Майдану Тернопільщини патріотичні чаї, що виготовляють самі. Вони переконані, напій із патріотичною назвою і з натуральних рослин додає здоров’я, сили і наснаги до Перемоги.

 



 

Частину упаковок безкоштовно отримують бійці, а частину волонтери направляють на продаж за кордон. Усі виручені кошти ідуть на потреби української армії.

 

«За три тижні зібрали близько 900 євро в рамках продажу чаїв за кордоном. Збираємо трави трохи самі, трохи люди приносять. Придумали подарункову упаковку і переважно продаємо за кордон. Частину чаїв пакуємо простіше і відправляємо хлопцям на передову», – розповідає волонтер Самооборони Майдану Тернопільщини Лілія Мусіхіна.

 

 

Волонтери збирають мелісу, м’яту, подорожник, деревій, кропиву, календулу та інші лікарські рослини. Суміш цих трав є не тільки смачним напоєм, а й лікувальним. Це особливо важливо для бійців на передовій. Як розповідають волонтери, такі чаї допомагають навести лад із кишково-шлунковим трактом. Незабаром волонтери надсилатимуть бійцям чаї в упаковках з новими назвами.

 

 

Патріотично-романтична екоторба – це нова волонтерська продукція Самооборони Майдану Тернопільщини. На сумці нанесена цитата з вірша відомого українського поета, представника Харківської школи романтиків Михайла Петренка «Дивлюсь я на небо та й думку гадаю: Чому я не сокіл, чому не літаю».

 

«Вартість такої екоторби – 50 гривень. Це повністю волонтерська робота. Тканину на пошиття сумок дали безкоштовно. Шиємо безкоштовно. Малюнок наносимо безкоштовно – ілюстрація з моєї книжки «Звірослов. Міфологема тваринного світу». Все, що виручаємо, йде на потреби бійців», – каже Лілія Мусіхіна.  

 

 

Штаб Самооборони Майдану Тернопільщини знаходиться за адресою Тернопіль, вул. Грушевського, 1. Тут можна приносити допомогу, придбати волонтерські вироби. Охочі підтримати діяльність волонтерів і допомогти захисникам України грішми можуть надсилати кошти на рахунок 5168 7572 8602 9832 Приватбанк, Роман Павлишин (волонтер Самооборони Тернопільщини). Детальніше про потреби українських воїнів можна дізнатися через «Facebook» на сторінці Лілії Мусіхіної.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: