Зупинити вуличну тогрівлю на перехресті Чорновола – Хмельницького у Тернополі вже вкотре намагається поліція. Як стара міліція, так і нова патрульна поліція у цьому питанні солідарна з Тернопільською міською радою, де про цю проблему говорять давно.

 



Майдан Перемоги, Привокзальний, Живова та Шептицького – у цих місцях відбувається несанкціонована торгівля. Однак найулюблнішим місцем вуличних продавців можна назвати вулицю Чорновола. Адже тут торгувати зручно – недалеко від залізничного вокзалу, бо ж більшість продавців – приїжджі із районів. Крім того, тут великий наплив людей – центр міста, неподалік зупинка і покупці часто зупиняються, щоб щось придбати по дорозі з роботи. Не стримує нікого той факт, що торгують харчами і крамом найчастіше прямо на землі, серед бруду і пилу. Та, з іншої сторони, можна зрозуміти і сільських продавців, – заробляють копійку, бо вижити тяжко, а якщо заплатиш за місце на санціонованому ринку, – мало що для себе залишиться.

 

От і сьогодні, попри вихідний, торг на Чорновола кипів. Поки сюди не навідалась поліція. Неділя-неділею, а в патрульних робота. Дехто з продавців перелякано озирається, збирає свій товар та йде, щоб «не мати проблем». Та більшість із патрульними вступають у дискусію. І от після довгих суперечок вуличний ринок потрохи зготрається. Вулиця незвично пустіє. Однак ненадовго. Завтра, коли поліції тут не буде, непохитні бабусі приїдуть сюди знову. Бо ж місце тут вдале.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: