У Тернополі освятили єдину в області лемківську церкву (Фото)

Опубліковано:
9 Червня, 2016 о 21:53

У Тернополі освятили першу в області лемківську церкву. Задум її звести у лемків народився близько 20 років тому, але через нестачу коштів, лише зараз його вдалося втілити в життя. Будували церкву люди власними силами.

 



«Ми хотіли мати свій храм, де б молилися усі разом нашою лемківською спільнотою і це одночасно є пам’ять про наше минуле, про трагедію нашого народу. Тому сьогодні ми дуже раді, що нарешті досягли своєї мети», – розповідає голова товариства Тернопільської обласної організації товариства «Лемківщини» Олександр Венгринович.

 

«Думаю, наш храм «Вознесіння Господнього», відвідуватимуть понад 50 парафіян – це місцеві жителі – лемки, а у великі свята людей буде набагато більше. Службу правитиму українською мовою, а уже звернення до вірних, промови – лемківською горівкою, цього просили самі парафіяни». – каже настоятель храму отець Василь Шафран.

 

Церква виконана у лемківському силі, хоча архітектор додав і деякі сучасні елементи, які не притаманні лемківській культурі, робили усе, аби людям було там зручно і комфортно.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: