У Тернополі обладнають безкоштовні парковки для інвалідів

Опубліковано:
21 Січня, 2016 о 15:43

Відповідне  розпорядження про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю в м. Тернополі підписав мер Сергій Надал. Загалом у розпорядженні йдеться про те, щоб затвердити склад комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктур у кількості 18 осіб – є тут і чиновники і громадські активісти і особи з обмеженими фізичними можливостями.

 



Крім того, у розпорядженні йде мова про 18 заходів , які мають покращити пересування по місту інваділів.

 

Серед основних це – встановлення пандусів та спеціальних кнопок виклику там де це необхідно. Виконавцям потрібно зробити усе до 1 липня цього року. Також мова йде і про те що, під час проведення капітального ремонту та реконструкції об’єктів шляхово-мостового господарства на тротуарах, вуличних переходах передбачати схили і понижений бордюр.

 

Для транспорту пропонують закуповувати тролейбуси, з врахуванням спеціальних пристосувань для інвалідів, а також забезпечити організацію супроводу інвалідів на залізничному вокзалі та автовокзалі м. Тернополя.

 

Крім інших заходів також запропоновано забезпечувати виділення спеціальних місць для безкоштовного паркування транспортних засобів інвалідів у місцях організованого платного паркування, не менше 10 відсотків від загальної кількості місць.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: