У Тернополі на "Вуличному ринку" волонтери разом з військовими збирали кошти для армії

Опубліковано:
1 Вересня, 2015 о 18:42

У Тернополі провели фестиваль “Вуличний ринок”. У рамках заходу були облаштовані зони музики, танців, харчування, освітня платформа, а також дитяча зона. Окремою локацією стала благодійна зона, де волонтери збирали кошти для воїнів АТО.

 



Три дні поспіль на фестивалі “Вуличний ринок” діяла польова кухня, яку волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО зорганізували для збору коштів на потреби українських солдатів.

 

Як розповідає волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Оля Дячишин, цю благодійну зону спільно з волонтерами облаштували військовослужбовці 44-ї окремої артилерійської бригади. Готували різні страви для тернополян волонтери разом з військовими. Усі виручені кошти підуть на потреби української армії.

 

Поряд із польовою кухнею проводилася патріотична акція, учасники якої могли сфотографуватися біля важкої техніки української армії і добровільно пожертвувати кошти на потреби захисників України. “БТР, БРДМ і військова кухня – вся ця техніка з нашої бригади, наше керівництво дозволило це все доставити волонтерам. Допомагаємо волонтерам заробляти кошти для армії”, – каже військовослужбовець 44-ї окремої артилерійської бригади Андрій, який вже вдруге долучається до такого патріотичного волонтерського заходу. Солдат допомагав волонтерам Логістичного центру і на фестивалі “Файне місто”.

 

На локації Логістичного центру волонтери розгорнули також конструкції для плетіння маскувальних сіток і маскувальних костюмів для воїнів АТО. Адже маскувальні засоби бійцям необхідні постійно – в усі сезони року. А на масових заходах, фестивалях волонтери  нагадують суспільству про потреби українських бійців. До облаштування локації волонтерів долучилися і патріоти зі сходу України. Жінка з Донбасу спеціально для цієї акції створила слогани і надіслала їх через електронну пошту. Протягом трьох днів слогани були розміщені у центрі польової кухні. Волонтери наголошують, надзвичайно важливо, що на окупованій території живуть патріоти, які по можливості допомагають українським воїнам і активно долучаються до патріотичної діяльності. 

 

46-річний боєць 44-тої окремої артилерійської бригади Андрій весь рік відслужив у зоні АТО. Усі три дні, 28-30 серпня, військовослужбовець допомагав тернопільським волонтерам, координував акцію з патріотичного фото, проводив навчання з розбирання і збирання зброї. “Я вчу учасників акції, що зброя потрібна для захисту, а не для нападу. Тільки так ми подолаємо усіх своїх ворогів. Ми в душі – воїни-козаки. А як кажуть, козацькому роду нема переводу”, – зазначає Андрій.

 

Тамта ҐУҐУШВІЛІ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: