У Тернополі бійці разом з волонтерами готували на польовій кухні, щоб зібрати кошти для армії

Опубліковано:
11 Липня, 2015 о 18:04

«У нас поїв – солдата вдів» – під таким гаслом діяла польова кухня, яку волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО влаштували для збору коштів на потреби української армії. До приготування страв долучилися військовослужбовці 44-ої окремої артилерійської бригади.

 



Польова кухня діяла на території Тернопільського аеропорту, де протягом трьох днів тривав Міжнародний музичний фестиваль «Файне місто». У перший день фестивалю волонтери працювали до третьої години ночі. У другий день польова кухня волонтерів діяла усю ніч.

 

«На польовій кухні у нас гречана каша з тушонкою, борщ, рибна юшка, варена козацька кава та салати. Окрім цього, наші родички і друзі пекли торти, варили компоти, розливний квас, узвари та інші напої. Готували дівчата налисники, деруни з кабачків. Все це веземо з дому, все свіже. На місці готуємо сардельки і шашлики», – розповідає волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Люба Вовк.

 

Кашу, яка швидко прославилася на фестивалі як дуже смачна страва, готували четверо бійців 44-ї бригади. Вона вартувала 15 гривень.

 

«Це польова кухня КП-130. Вона розрахована на 130 осіб на один прийом їжі», – демонструє військову кухню молодший сержант Олександр. «На фестивалі багато людей, тому практично безперервно готуємо. Тут складніше навіть, ніж на полігоні. Бо там чітко знаєш, на яку кількість людей вариш страву. А тут доводиться постійно готувати, щоби нагодувати всіх охочих. Поки що всі задоволені. Приємно готувати для тернополян, побувати на фестивалі такого рівня».

 

Із продуктами волонтерам допомогли підприємці, які надали безкоштовно чи за півціни овочі, солодку воду, квас, фрукти тощо.

 

Усі виручені кошти підуть на потреби однієї з військових частин, де є артилеристи. Зароблені гроші будуть використані на закупівлю планшетів із навігаційними картами.

 

«Зараз бійці найчастіше просять літню форму, берці. Традиційно залишається актуальним питанням продукти харчування. Воїнам необхідні також планшети з навігаційними картами. Тому ми вирішили заробляти гроші, щоби допомагати армії. Бійцям також потрібні каністри для води, польові душі, резинове взуття, панамки, кепки, тактичні окуляри, маскувальні сітки, тканина на маскувальні сітки, карімати, оптика. Тепловізори тепер нам важко купувати, бо немає коштів. Умовно кажучи, потрібно, щоб такий фестиваль тривав цілий місяць, щоб ми назбирали гроші на тепловізор. Коли військові просять тепловізор, ми їх скеровуємо до київських волонтерів, які працюють при міністерстві», – розповідає волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Оля Дячишин.

 

До збору коштів долучилася і 20-річна дівчина-військовий, яка перед патріотичним банером, що розробили волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО, вчила усіх охочих збирати і розбирати автомат. Учасники акції добровільно кидали допомогу у скриньку зі збору коштів на армію.

 

20–річна Андріана служить у 44-тій окремій артилерійській бригаді.

 

«Я навчаю молодь розбирати і збирати автомат. Ми намагаємося відтворити обставини, які відбуваються там на сході. Наприклад, складання автомата із закритими очима. Чому так? Перестрілка відбувається вночі, світити ліхтариком не будеш, бо по тобі можуть відкрити вогонь» – розповідає Андріана. – «Волонтери нас дуже підтримують. Зробили нам баню, давали квитки на футбол, на концерти у філармонії. Якщо наші хлопці їдуть в зону АТО, волонтери допомагають формою, взуттям і всім необхідним. Зараз почалася чергова хвиля мобілізації, потрібна форма, берці. Ще хочемо купити один бінокль і прилад нічного бачення».

 

Зі списком необхідних воїнам речей можна ознайомитися у Facebook на сторінці «Народна допомога-Тернопіль».

 

Допомогу можна приносити у Логістичний центр допомоги бійцям АТО, що в Тернополі на вул. Збаразька,16. Номер “гарячої” лінії – (097)2-055-055.

 

Тамта Ґуґушвілі

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: