У Тернопільському академічному театрі актора та ляльки є унікальні експонати (Фото)

Опубліковано:
3 Червня, 2016 о 09:24
У скарбничку туристичних родзинок Тернополя можна сміливо додати унікальну декоративну композицію, яка прикрашає вхід до Тернопільського академічного театру актора та ляльки, а також керамічний декор фойє театру та вовняний гобелен, який закриває усю стіну біля входу у глядацький зал.  Як розказує головний художник театру Володимир Якубовський, у 1986 році ціла група художників займалася створенням художньо-зорового ряду в оформленні фойє театру. Великий та красивий гобелен ручної роботи. Його  створив художник член Національної спілки художників України Олег Курдибаха.

 
Композиція при вході подібна на велетенський годинник. У центрі металевої конструкції – сонце, яке оточене  героями українських народних казок. Уважні глядачі відшукають там діда та ріпку, колобка та лисичку, солом’яного бичка, півника, Котигорошка. Автор скульптури член Національної спілки художників України Борис Рудий. Художники фарфорового заводу створили казкову атмосферу театрального фойє. Керамічний різнобарвний ансамбль русалок, мавок, пташок, мурашек, риб залишився, як спогад про те виробництво, яке втратило наше місто. Скульптури художників будуть сучасними завжди, адже їх зміст дивовижним чином залишився поза ідеологією свого часу.
 
 
 
 
 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: