У Тернопільській школі-правовому ліцеї №2 школярі показували старожитності

Опубліковано:
11 Березня, 2016 о 20:24

«Ми – юні музеєзнавці Тернопільщини». Під такою назвою у відбувся обласний форум представників музейної справи серед учнівської молоді, який цьогоріч відбувається вперше. Під час заходу нагородили кращих, а школярі та педагоги представляли експонати своїх музеїв. Протягом трьох місяців спеціальна комісія вивчала шкільні музеї області – усього їх аж 107. Підсумки підбили під час обласного форуму. Такі заходи доводять, що музейна справа є популярною серед учнівської молоді і невпинно розвивається.

 



Давні вишиванки, стародруки, речі, що належали відомим краянам. Усе це можна було побачити під час репрезентації учасниками форуму виставкових матеріалів, взятих із колекцій найкращих шкільних музеїв Тернопільщини. У Підволочиській гімназії, до прикладу, діє музей національно-визвольних змагань ХХ-ХХІ століть. Вчителька історії навчального закладу та учні показують речі, які колись належали політв’язням.

 

А учні загальноосвітньої школи села Мильне Зборівського району привезли старовинні книги та журнали із місцевої читальні «Просвіти». Найдавніша датується ще 1860 роком. Школярі переконані: не знаючи свого минулого, вони не зможуть побудувати своє майбутнє. А воно таки за ними.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: