У сучасних новобудовах – сучасна інфраструктура

Опубліковано:
19 Квітня, 2016 о 08:53

Одна зі складових європейського комфорту – розвинена інфраструктура житлових комплексів. Усе частіше на нижніх поверхах багатоповерхівок розміщують продуктові магазини, аптеки, перукарні, фітнес-зали, підземні паркінги тощо. А біля будинку роблять зручні дитячі майданчики і комфортні місця для відпочинку та прогулянок. У Тернополі житлові комплекси нового зразка споруджує будівельна компанія «Матла».

 



Директор компанії Андрій Матла каже:

 

– Ми будуємо не лише житловий будинок, а й розвиваємо інфраструктуру навколо нього. У кожній новобудові є об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), яке створюється з метою спільного користування житловими та нежитловими приміщеннями, прибудинковою територією та управління ними.

 

Тобто мешканці мають змогу самостійно ухвалювати рішення, розпоряджатися спільним майном, контролювати всі витрати й обслуговувати свій будинок. Утримання житлового комплексу на балансі ОСББ є набагато якіснішим та раціональнішим.

 

— Для прикладу, якщо жителі хочуть встановити відеоспостереження, то частину коштів дає ОСББ, а частину – будівельна компанія. Якщо потрібно зробити будинок закритого типу: поставити шлагбаум, – ми можемо допомогти матеріалами, – зазначає директор компанії «Матла».

 

Не менш важлива складова високоякісного житла – це благоустрій прибудинкової території. Вона має максимально задовольняти інтереси всіх мешканців. Так, будівельна компанія «Матла» робить дитячі майданчики для ігор і фізичного розвитку згідно з європейським зразком. Майданчики застеляють газоном  рулонного типу.

 

– Ця трава є не жорсткою і не занадто м’якою, а досить-таки щільною, що дуже зручно навіть якщо ходити босоніж. Такі майданчики ми почали ставити у Тернополі одними з перших, — розповідає Андрій Матла. – Ще однією нашою перевагою є те, що всі заїзди і тротуари викладені бруківкою. Це екологічно й основне – не шкодить нашому здоров’ю. Адже всі ми знаємо, як при +28—30°С чути запах асфальту і як важко тоді дихати. Бруківка таких проблем не створює.

 

У сучасних новобудовах будівельної компанії «Матла» створюються всі умови. На території будинків розвинута інфраструктура: аптеки магазини, сфера послуг, безпечні дитячі майданчики.

 

Це дозволяє насолоджуватися високоякісним повноцінним житлом, яке забезпечує інший рівень життя і комфорту.

 

З такою інфраструктурою споруджуються будинки у Європі, зокрема у Польщі (м. Жешуві), і є досить популярними. Адже вони надають набагато більше можливостей і забезпечують комфортний рівень проживання.

 

Катерина Добрянська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: