Якби не було скрутно, а свята українці не уявляють без різноманітного частування. Експерти, а зокрема фахівець аграрних ринків Олександра Ковальчук підрахувала, що на зимові застілля більшість українців, а це майже 80%, витратить до 1 тисячі гривень. Це майже так само, як і торік. Однак, зважаючи на зростання цін, святкування буде скромнішим за торішнє.

 



Те, що не з’їдять — піде на смітник. Відтак люди викинуть майже півмільйона гривень. Таку суму підрахували фахівці українського клубу аграрного бізнесу. Проте, українці цьогоріч змарнують на 10 % менше продуктів ніж торік. Бути більш заощадливими їх змушує дорожчання харчів. Зокрема, ціни на продукти харчування зросли вдвічі, а деякі – тричі. А з 2016-го ще й суттєво зросте вартість міцних напоїв.    

                                                                   

Скільки витратять на новорічний стіл тернополяни?

 

– Наталія, журналіст: «Збираюсь приготувати запечену качку, 1-2 салати, звичайно куплю м’ясні вироби, торт також. Вже придбала спиртне. Якщо підрахувати кошти, то на застілля піде мінімум гривень 700, – це приблизно третина мого заробітку. Хоч і грандіозного чогось не планую».  

 

– Алла, продавець: «Святкуванню Нового року особливого значення не надаю. Більш багатий стіл планую вже на Різдво. Однак необхідні продукти купую вже зараз. Зокрема, це кілька кілограмів м’яса, спиртне, риба, молочна продукція, яйця. Солодке не купуватиму, пектиму сама. Півтори тисячі – приблизно стільки піде мені на новорічно-різдвяне святкування. Ще щось доведеться докупити, то і більше. Сім’я в нас велика, та й чекаю гостей. Свята добряче вдарять по кишені. А що робити, їсти щось треба».

 

– Олег, підприємець: «Новий рік буду зустрічати в ресторані. У нас велика компанія, 450 гривень за місце з кожного. Плюс, ще докупимо спиртне».          

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: