У селах Тернопільщини ще можна дихати

Опубліковано:
18 Квітня, 2015

Протягом 2014 р. ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проведено моніторингові дослідження атмосферного повітря, зокрема: сільських поселень – 831 проба повітря, відхилень не відмічалось.


У міських поселеннях зроблено 2792 проби повітря, з них – в 307 пробах відмічалось перевищення гранично допустимих рівнів концентрації (формальдегід – 15 проб, оксид азоту – 37, оксид вуглецю – 31, пил – 224). Левова частка вказаних відхилень припадає на місто Тернопіль. За даними показниками відхилень рівень забруднення атмосферного повітря можна оцінити як помірний.

 

Беручи до уваги відсутність в області промислових підприємств чи інших джерел викидів в атмосферне повітря, які б суттєво впливали на його стан (окрім автотранспорту) такий рівень забруднення викликає певне занепокоєння.

 

Враховуючи вище викладене Головним управлінням Держсанепідслужби у Тернопільській області направлені інформації до Тернопільської міської ради та районих РДА з конкретними пропозиціями щодо шляхів вирішення проблеми забруднення атмосферного повітря на території Тернопільської області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #повітря, #природа, #СЕС, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: