Згідно законодавства України, у призначенні пільг і субсидій відтепер діють зміни. Якщо раніше пільги надавали окремим категоріям населення, незалежно від їхніх доходів, то зараз розмір зарплат і пенсій будуть враховувати.  За словами директора департаменту соціального захисту населення ОДА Вадима Боярського, розраховується середньомісячний дохід за 6 місяців пільговика та членів його сім’ї, і якщо цей середньомісячний дохід не перевищує соціальну податкову пільгу – 1710 грн., – тоді пільги на зв’язок і на тверде паливо надаються. Якщо дохід перевищує 1710 грн. – пільг не буде.

 



Зважаючи на ці нововведення, значно менше людей зможуть скористатися пільгами. Аби підтвердити право на пільги, треба подати декларації та довідки про доходи до управління соціального захисту населення за місцем проживання. Користування пільгами не виключає права на оформлення субсидій.

 

Також змінена форма декларації на призначення субсидії, у якій не вказуватиметься сума доходу, а тільки вид доходу. В області уже звернулися за субсидіями понад 63 тис. жителів. Фахівці рекомендують подати необхідні документи до початку опалювального сезону, аби потім не виникало проблем.

 

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: