До дня соборності у Тернопільському музеї політв’язнів відкрили виставку фотографій  пам’яток повстанської звитяги. Усього зібрано 70 світлин пам’ятників, хрестів та меморіальних знаків Тернопільщини, об’єднаних під назвою «Ми, повстанці – сини України». Світлини цієї пересувної виставки побачили у багатьох районах області. Її представляли у виставкових залах та музеях, починаючи з літа минулого року. Нинішня експозиція – завершальна. А дату для її відкриття обрали невипадково. Соборність – те, що об’єднує українців, дає відчуття гордості за своїх героїв. Адже чимало борців за волю, яким нині поставлені пам’ятники, були в’язнями тодішнього режиму, а їхні родини піддавались переслідуванням і відбували покарання у таборах, як «вороги народу», – пояснила заступник директора обласної інспекції охорони пам’яток історії та культури Людмила Строцень.

 



Пам’ятники борцям за волю України, могили січових стрільців, місця бойової звитяги повстанців. Загалом в області нараховують до півтисячі пам’яток УПА. На пересувній виставці представили фото найцікавіших.   Виставка у підвалах колишньої тюрми покликана привернути увагу суспільства до героїв визвольних змагань – від часів Соборності – і аж до сьогодні.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: