У Ланівцях громада обговорила протиправну діяльність "Агро-Ланівці"

Опубліковано:
19 Січня, 2016 о 14:43

Протиправна діяльність підприємства «Агро-Ланівці», а точніше свиноферми, яка знаходиться у цій місцевості, спричиняє ряд проблем не лише для населення, але і для екології Тернопільщини та двох сусідніх регіонів.

 



Сьогодні на Віче була присутня районна влада, а також представники поліції, ветеринарної та санітарної служб, а також лабораторного центру. Всі вони доповідали по суті справи з свинофермою. У людей виникло багато запитань, адже поліція, наприклад, так і не припиняє діяльності свиноферми, яка є незаконною, ветеринарна ж служба в покарання за неправомірне облаштування тваринного могильника змогла тільки дати штраф у розмірі 306 грн.

 

Зі свого боку, я виступив з ініціативою активізувати це питання на обласному рівні, щоб на наступній сесії облради уже представники відповідних обласних управлінь прозвітували про свою роботу і допомогу у цій справі, бо на даному етапі усі зайняли позицію «страуса» – просто поховали голови і не хочуть займатися вирішенням проблем. Також, я подав ряд звернень та запитів у Верховній Раді, на разі, очікую відповіді, адже ще не пройшов встановлений законом термін.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окраїні Ланівець активісти знайшли «могильник» з тушами мертвих свиней просто неба (Фотофакт)

 

Активісти наголошують, що не добиваються закриття підприємства, але діяльність цієї свиноферми має бути ліквідовано, а також приведено до усіх санітарно-екологічних норм і роботу іншої свиноферми, поблизу села Оришківці. Критичність ситуації у тому, що діяльність підприємства спричиняє екологічне лихо не лише цьому району чи області, але і сусіднім Хмельницькій та Рівненській областям.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: