У Києві відбулося засідання правління та підведення підсумків 2015 року міжнародної торгової палати ICC UKRAINE

Опубліковано:
24 Грудня, 2015 о 09:13

Минулого тижня в Києві представники Міжнародної торгової палати ICC Ukraine проаналізували діяльність організації упродовж 2015 року. Президент Володимир Щелкунов зазначив, що мережа регіональних представництв в Україні щороку зростає. Так у цьому році відкрито представництва в Дніпропетровській, Сумській, Чернівецькій, Житомирській і Харківській областях. Відтак, сьогодні МТП України має свої філії у 23 регіонах України.

 



 

Під егідою українського уряду та у співпраці з Громадською радою при Міністерстві закордонних справ України було проведено низку науково-практичних конференцій та спільних заходів, зокрема національний конгрес українського бізнесу; «круглий стіл» «Перспективи розвитку туризму в Україні», Українсько-іспанський бізнес-форум в рамках робочого візиту Міністра закордонних справ Іспанії в Україну; практичну міжнароднуконференцію «Ведення бізнесу з Китаєм»; науково-практичну конференцію«Україна як незалежна енергетична держава»; інформаційний вебінар «Угода про асоціацію з ЄС: її вплив на ІТ та електронну комерцію в Україні»;практичне навчання для членів ICC Ukraine з питань експортних операцій; практичний семінар «Просування вітчизняних товарів на європейський ринок та адаптація до вимог Угоди про асоціацію»; У рамках реалізації програми «Партнерство країн» проведено заходи «Україна – Румунія», «Україна – Індія», «Україна – Туреччина», «Україна –Сенегал», «Україна – Португалія», «Україна – Кувейт», «Україна – Узбекистан», «Україна – Південна Африка», «Україна – Пакистан», «Україна – Польща», «Україна – Алжир», «Україна – Марокко», «Україна – Аргентина».

 

Окрім того, під керівництвом Президента ICC Ukraine Володимира Щелкунова відбулися візити делегації ICC Ukraine до Катару та Кувейту, Туреччини та Кіпру, Латвії та штаб-квартири ІСС у Парижі, а також робоча нарада представників Світового банку з керівництвом ICC Ukraine та робочий візит до ICC Ukraine керівників підрозділів ООН та СОТ.

 

 

Делегація ICC Ukraine відвідала Турин з метою участі в засіданніЄвропейської групи національних комітетів ICC, Світової Ради ІСС та 8-го Світового Конгресу Світової Федерації торгових палат. Також представники ICC Ukraine на чолі з президентом організації Володимиром Щелкуновим взяли участь в Українсько-Арабському діловому форумі до Об’єднаних Арабських Еміратів. Окрім того, відбулися ділові візити делегації Фінляндії та Королівства Бахрейн в Україну. Остання проходила на чолі з Генеральним секретарем Федерації Торгових Палат країн Перської затоки.

 

 

Також було організовано український-естонський бізнес-форум спільно за участі ICC Естонії; ініційовано створення Ради експортерів при Міністерстві закордонних справ України та  Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України; проведено презентацію ICC і ICC Ukraine в ході робочої зустрічі з членами фінської бізнес-групи в Україні.

 

Цього року ICC Ukraine виступила з такими ініціативами до українського уряду: перезавантаження і оновлення діяльності Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України; вдосконалення діяльності Громадських рад при міністерствах, відомствах і державних регіональних адміністрацій України; реалізація програми «Єдине вікно – локальне рішення»; перезавантаження програми «Партнерство – відкритий уряд»; створення національного органу з лібералізації торгівлі; створення мережі торгових представників України за кордоном; просування туристичного сектору в Україні; створення постійного діалогу із талановитою молоддю.

 

 

«Головна мета діяльності Міжнародної торгової палати – сприяння міжнародній інтеграції українського бізнесу до глобального ринку і утвердження себе як провідної Асоціації національних і зарубіжних підприємств в Україні. Місія ICC Ukraine полягає у формуванніпідприємницької культури в Україні через подальший розвиток національного підприємництва, поглиблення міжнародної кооперації, пропагування та поширення в державі правил, норм, стандартів та етики ведення сучасного міжнародного бізнесу.

 

Міжнародна Торгова Палата сьогодні об’єднує лідерів світового бізнесу, а її діяльність спрямована на розбудову глобального економічного простору, сприятливого для розвитку торгівлі, інвестицій, та взаємовигідного ділового співробітництва. Діяльність же ICC Ukraine спрямована на створення надійних, довгострокових партнерських умов із мережею Національних комітетів ІСС у 93 країнах світу з метою забезпечення національному бізнесу практичної можливості підвищувати свою конкурентоспроможність, відповідно до міжнародних стандартів та найкращих світових практик, на внутрішньому і міжнародному ринках», – зазначив віце-президент ICC Ukraine з регіонального розвитку Тарас Демкура.

 

Під час цього заходу було прийнято низку рекомендацій щодо розвитку економічної стабільності в Україні. Зокрема це стосується, щоб визнати внесок бізнесу у сталий розвиток ключовим пріоритетом та заохочувальним фактором для довгострокового успішного розвитку бізнесу; розбудувати необхідний рівень обізнаності та розуміння між найманими працівниками, акціонерами, споживачами та іншими гравцями ринку; чітко визначити та інтегрувати питання сталого розвитку у стратегії, принципи управління керівників, операції, діяльність та інвестиції у контексті індивідуального підходу до кожного бізнесу; ​керувати бізнесом з інтегрованим підходом, поширювати найкращі практики на відповідну сферу діяльності, сприяти поширенню етичну поведінку, включаючи ведення боротьби із корупцією; заохочувати практики бізнесу, які сприяють економічному зростанню у напрямку сталого розвитку; підтримувати ефективну цінову політику та підходи, які сприяють розвиткові підприємництва та започаткуванню та веденню нового бізнесу; ​сприяти зменшенню у показниках економічного зростання частки використання природних ресурсів, які негативно впливають на довкілля.

 

Міжнародна торгова палата наголошує на тому, що в Україні необхідно визнати важливість людського фактору – як найманих працівників, так й роботодавців, оскільки вони є рушійною силою успішного ведення бізнесу. Також потрібно удосконалити фахову підготовку для працівників; поважати та дотримуватись принципів поваги прав людини; усвідомлювати та чітко визначити вплив суспільства на бізнес.

 

 

Подальшу свою діяльність Міжнародна торгова палата вбачає в реалізаціїтаких пілотних програм ICC Ukraine, як ​«Партнерство країн», через постійний діалог та бізнес консультації із керівниками дипломатичних установ, акредитованих в Україні, забезпечення створення надійної та практичної платформи для підтримки економічних, інвестиційних та торговельних відносин між українськими товаровиробниками та зарубіжним бізнесом та виходу і активній наступальній діяльності українських підприємств на ринках зарубіжних країн.

 

Також важливим в роботі ICC Ukraine є удосконалення змістовності та адресності проведення міжнародних ділових місій, у тому числі з використанням мережі Національних комітетів МТП у світі, результативностітематичних бізнес-сесій, форумів, «круглих столів», економічних місій, сучасному представленню національних інвестиційних проектів на світових ринках із наданням належної експертної та правової підтримки українським суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності.

 

 

Міжнародна торгова плата і надалі продовжуватиме роботу у напрямку розширення географії міжнародних центрів ділового співробітництва ICC Ukraine з метою створення надійної платформи економічної експансії продукції українських товаровиробників на ринки зарубіжних країн

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: