У Києві відбудеться кіноконцерт «Українське кіно. 900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка» за підтримки Тараса Демкури

Опубліковано:
10 Грудня, 2015 о 17:23

13 грудня цього року в Києві відбудеться кіно концерт  «Українське кіно. 900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка». Цю акцію вирішив підтримати тернопільський підприємець і меценат Тарас Демкура.

 



Кіно – це мистецький матеріал, база збереження історії та культурно-духовного надбання народу.

 

 

Національна кіностудія імені О.Довженка має неабиякий кінофонд, свою історію, цінну базу практики та базових освітніх процесів для передачі в сучасність. Про це свідчить понад дев’ятсот кінострічок, багато з яких стали класикою українського та світового кіно.

 

 

Національна кіностудія імені О.Довженка є не чим іншим як вагомим фундаментом для подальшого розвитку українського національного кіно.

 

На головній сцені Українського дому оживуть твори з минулого, шедеври українського кінематографу, скажуть своє творче слово видатні кіноактори, режисери, оператори та композитори епохи розквіту Національної кіностудії імені О.Довженка.

 

 

Завдяки сучасним засобам театрального і кіномистецтва  глядач матиме змогу проникнути в  історію легендарної кіностудії та відчути її велич.

 

Проект «Українське кіно. 900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка» в рамках культурно-просвітницького проекту  «Благословенна Україна. Традиції і сучасність» об’єднає людей, небайдужих до українського кінематографу.

 

Проект має на меті привернення уваги до Національної кіностудії художніх фільмів імені О.Довженка як символу українського кіно та гордості держави.

 

 

Подія відбудеться 13 грудня  2015 року о 14.00 в Українському домі на Європейській площі (вул. Хрещатик, 2), де в рамках заходу пройде відкриття виставки колажів Лариси Кадочникової на тему фільму «Тіні забутих предків». Після цього глядачі зможуть побачити кіноконцерт у супроводі Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України, де будуть представлені шедеври – «Тіні забутих предків», «За двома зайцями», «Богдан-Зиновій Хмельницький», «В бій ідуть одні старики» та «Владика Андрей» у яскравому костюмованому шоу у виконанні відомих представників  сучасної української культури та мистецтва.

 

 

Серед запрошених до участі у заході відомі митці, що зробили вагомий внесок у розвиток української культури та кінематографу: Лариса Кадочникова, Володимир Талашко, Олесь Янчук, Роман Балаян, Сергій Тримбач, Сергій Борденюк, Влада Литовченко, Остап та Дмитро Ступки, Наталія Сумська та Анатолій Хостікоєв, Константин Ріттель-Кобилянський, Тарас Компаніченко, Олексій Вікторов, Олеся Май, Наталія Шелепницька, Тарас Жирко,  Наталка Карпа, Євген Хмара, Володимир Дорош, Олена Гончарук, Ярослава Руденко, Олександр Скічко, Олександра Решмеділова, Олексій Якубін, Оксана Стебельська, Сергій Гладир, Надія Тутенко, Світлана Долеско, Ірина Ігнатенко, Євгенія Тульчевська та інші.

 

 

Всі гості пройдуть по червоній доріжці.

 

Продюсери проекту – Оксана Старак та Ігор Соколовський, координатор проекту – Влада Литовченко, режисер-постановник – Андрій Ковалик, художник-постановник – Олександр Кротевич, художник по костюмах – Олена Корсуненко.

 

Ведучі заходу – Євген Нищук та Дмитро Хоркін.

 

Співорганізаторами заходу виступили: ДП «Український дім», Національна кіностудія художніх фільмів ім. О. Довженка, Міжнародний Фонд культурного співробітництва Влади Литовченко та Комунікаційне агентство MPR Communications Group.

 

Партнерами заходу є: Тарас Демкура, ТМ «Гармонія», «Місто Автомобілів ВіДі АвтоСіті Аеропорт», Київський національний університет технологій та дизайну та BOYKO BEAUTY SCHOOL.

 

«Для мене велика честь у такий нелегкий для рідної країни час підтримати потрібний культурний захід «Українське кіно. 900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка». Саме сьогодні для підняття духу, утвердження національних цінностей і єдності потрібні українські фільми. Завдяки кіностудії імені Олександра Довженка ми отримали великий спадок вітчизняної кінематографії – 900 фільмів, які увійшли до світової класики. Нам є чим і ким пишатися і є кому творити нове українське кіно», – зазначив Тарас Демкура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: